Много средноформатни фотоапарати могат да правят снимки с резолюция 100

...
Много средноформатни фотоапарати могат да правят снимки с резолюция 100
Коментари Харесай

Phase One представи средноформатен фотоапарат със 151 МР сензор

Много средноформатни фотоапарати могат да вършат фотоси с резолюция 100 мегапиксела. Но за постигането на толкоз висока разграничителна дарба те употребяват техниката за съчетание на няколко фотографии, вместо да усилят резолюцията на фотосензора.

Компанията Phase One показа цифровия фотоапарат XF IQ4 , в който се употребява датчик с резолюция 151 мегапиксела. Използваният фотосензор е с назад осветление и може да фиксира и най-малките елементи на сцената. Използва се и нова платформа, която трансферира обработката на изображенията непосредствено в IQ4. По този метод потребителят може да обработва RAW файловете непосредствено посредством устройството.

Фотоапаратът може да трансформира чувствителността от 50 до 24600 ISO единици. За запис на снимания материал могат да се употребяват XQD и SD карти памет. Налични са USB Type-C порт, Wi-Fi безжичен модул и Ethernet интерфейс.



Продажбите на средноформатния фотоапарат  Phase One XF IQ4 са оповестени за месец октомври тази година. Цената е $51 990 . Пак през октомври на пазара ще излезе монохромна версия на фотоапарата също със 151 МР с цена $54 990. Ще бъде препоръчан и по-евтин модел с резолюция 101 мегапиксела и цена $47 990.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР