Много софиянци и гости на столицата днес поглеждаха небето с

...
Много софиянци и гости на столицата днес поглеждаха небето с
Коментари Харесай

Небето стресна софиянци предпразнично

Много софиянци и посетители на столицата през днешния ден поглеждаха небето с изненада и учудване. Петъчният ден сервира два небесни феномена, които потребителите в обществените мрежи не пропуснаха да отбележат и снимат. На някои от оповестените снимки се виждат и двете феномени.

Около обяд над столицата можеше да се наблюдава така наречен „хало“ – необичаен, за нашата страна, оптичен феномен, оформящ ореол към Слънцето. Халото се получава от пречупването на светлината високо в атмосферата. Обикновено се следи в студени региони или при студено време, когато ледени кристали, наречени „ диамантен прахуляк “ плават във въздуха.
 Снимка: Българска национална телевизия  Снимка: Българска национална телевизия




Халата са употребявани за прогнозиране на времето преди метеорологията. Друг оптичен феномен, който включва отразяване на светлината през водни капки или ледени кристали, е дъгата.

В същото време консуматори в обществените мрежи разгласиха фотоси, на които в небето се виждат присъщите димни следи от минали самолети. Според тях, това са така наречен кемтрейлс, познати на интересуващите се от теории на конспирациите.



Конспиративната доктрина за химическите линии в небето, оставяни от самолетите, твърди, че някои от тях са следи от химически или биологични сътрудници, предумишлено разпръсквани с цели, защитавани в загадка от обществеността в секретни, незаконни стратегии, ръководени от държавните управления по света. Тази доктрина не е призната от научната общественост, съгласно която съществуват само кондензационни следи (наричани още „контрейлс“) и няма научни доказателства в поддръжка на тайната доктрина за тях.





Не желая да ви тревожа, но всички ще умрем. #кемтрейлс#нападатниpic.twitter.com/bgs1pGiimZ

— Nikolay S Nikolov (@task_struct) September 21, 2018

Думата „ кемтрейл “ идва от „ кемикъл трейл “, т.е. „ химически линии “. Терминът се отнася съответно до въздушни следи, които са породени от систематично изпускане при огромни височини на химически вещества, които не се откриват в елементарните кондензационни следи. Тук се изключват други форми на разпространяване в атмосферата: разпръскването на препарати от селскостопанската авиация, облачното засяване, авиорекламата и противопожарното въздухоплаване.

Поддръжниците на тази тайна доктрина изясняват задачите на сходна процедура с разнообразни хипотетични цели: ръководството на слънчевата радиация, надзор на популацията, влияние върху хидрометеорологическите процеси, разпространяване на електропроводящи материали, които да служат за използване на електромагнитни супероръжия (като каквото е определяна HAARP), или използване на биологическо или химическо оръжие, като се твърди, че тези линии предизвикват респираторни и други здравни проблеми.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР