Много сме притеснени - от почти 48 часа е това

...
Много сме притеснени - от почти 48 часа е това
Коментари Харесай

Жители на с. Бързина: Притеснението е много голямо, не сме спали тази нощ

Много сме обезпокоени - от съвсем 48 часа е това напрежение. Тази нощ не сме спали, не сме мигнали, напрегнат сме, непрестанно да следим равнището на водата и новните, какво ще се каже. Това описа в ефира на " Денят стартира " Йорданка Ангелова, гражданин на село Бързина.

Притесняваме се - през 2014-та година ни заля, влезе у дома вода, отнесе ни цялата мебелировка на първия етаж, описа и Венета Начева от селото. 2016 година отново имаше предизвестие и изтегляне, добави тя.

Не са спали умерено хората, призна кметът на село Бързина Тихомир Трифонов, само че добави, че неприятното е отминало и сега равнището на реката е почнало да спада. Но най-малко два три дни ще би трябвало да се оттече тази вода, добави той.

Цяла нощ и през вчерашния ден през целия ден хората от общината наблюдават равнището, изпуска се водата обикновено, изясни Трифонов. По думите му хората към този момент не са евакуирани, те са си по домовете. Кметът обаче не се ангажира докога ще остане бедственото състояние там.

През последните две години основна дирекция Надзор на язовирни стени и оборудванията към тях обръща много огромно внимание на язовир Рогозен 1, изясни инж. Емил димитров, гл. контрольор към дирекция Надзор на язовирните стени и уреди. Проверяван е 5 пъти, което значи на 4-5 месеца един път, дава ни са наставления - някои са изпълнени, някои не, изясни той. За неизпълнените са формирани актове за премахване на административно нарушаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР