“Много сме горди от участието на България в Международната организация

...
“Много сме горди от участието на България в Международната организация
Коментари Харесай

Канада: Горди сме от участието на България в Международната организация на франкофонията

“Много сме горди от присъединяване на България в Международната организация на франкофонията”, съобщи канадският министър на туризма, формалните езици и франкофонията Мелани Жоли на среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Захариева е на работно посещаване в Монреал, Канада, където взе участие в първата по рода си международна среща на дамите външни министри.

“Веднага след рухването на социалистическия строй България се причисли към Франкофонията - през 1991 година като асоцииран член, а от 1993 година като пълновръстен член. Това бе от голяма важност за завръщането на страната ни към Европа, за присъединението й към Европейския съюз (ЕС) - посочи Захариева. - Днес френският е четвърти по известност измежду учениците в България и през предходната образователна година са го изучавали 25 596 младежи, а 10 български университета са в мрежата на Франкофонията.”

Министър Жоли посочи, че чака от ден на ден български туристи в Канада, изключително откакто на 1 декември 2017 година бяха анулирани визовите ограничавания за краткосрочно престояване за всички категории български жители. Според формалната статистика на способените канадски управляващи все още броят на имиграционните нарушавания или нередовните молби за леговище на пътуващите до Канада български жители след отпадането на всички визови ограничавания е доста дребен и доста под сериозните прагове на допустимост.

Министър Захариева възобнови поканата към премиера на Канада Джъстин Трюдо да посети България и също посочи преимуществата на страната ни като туристическа дестинация - трета по благосъстояние на културното завещание в Европа, втора по брой на минералните извори, с благоприятни условия за зимен и летен туризъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР