Много скоро е възможно аквариумите да станат домове на делфини

...
Много скоро е възможно аквариумите да станат домове на делфини
Коментари Харесай

Робо-смяна в аквариумите

Много скоро е допустимо аквариумите да станат домове на делфини роботи, а посетителите им мъчно биха забелязали разликата. Новозеландската компания Edge Innovations комбинира изкуствения разсъдък и аниматрониката, с цел да обогати човешките преживявания в света на животните, написа Business Insider.

Инженери са основали програмирана и извънредно реалистична версия на един от най-обичаните бозайници на планетата с тегло малко над 200 кг и отдалечен надзор. Една от главните аргументи за стартирането на плана е, че до момента в който невероятните осъществявания на подготвените бозайници в делфинариумите могат да наподобяват внушително за публиката, не е същото за здравето на самите тях.

За основаването на животното Edge Innovations притегля редица дизайнери, в това число Уолт Конти, който стои зад кино лентата „ Волният Уили “. „ Индустрията с морските паркове има спад в приходите в продължение на повече от десетилетие заради цената на животните и етични опасения, само че въпреки всичко публичният интерес към момента е мощен “, споделя дизайнерът Роджър Холцберг пред „ Гардиън “.

Цената на един робо-делфин е 26 млн. $, а едно от първите места, където ще може да бъде забелязан, е аквариум в Китай. Той може да действа в продължение на към 10 часа с едно зареждане на вградената батерия.

От Edge Innovations обмислят и планиране на огромни бели акули и морски дракони в бъдеще.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР