Много силно представяне на Христов. 400 кг се смята за

...
Много силно представяне на Христов. 400 кг се смята за
Коментари Харесай

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести: Много силно представяне на Христо Христов в Катар. 400 кг е класика в категорията му

" Много мощно показване на Христов. 400 кг се счита за класика в неговата категория и приказва за капацитет за класиране измежду призьорите на всяко огромно състезание при мъжете, а Христо е едвам на 18 години. “

Така разказа триумфът на варненеца Христо Христов Катар треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов. Както писахме, 18-годишният състезател на " Титан " приключи втори в категория до 109 кг при мъжете на Златната купа на Катар в Доха с дуел от 400 кг (184/216).

Ето целия материал, който беше поместен на фейсбук страницата на Българската федерация по повдигане на тежести: 

" Българските щанги записаха нов влиятелен триумф дни преди края на годината. На огромния предолимпийски квалификационен шампионат в Доха Христо Христов се подреди на второ място измежду всички участници и сграбчи сребърния приз за общо показване в конкуренцията. Варненецът реализира и доста мощен резултат с дуел 400 кг, откакто изхвърли 184 и изтласка 216 кг, което му обезпечи и три сребърни медала в кат. до 109 кг.

„ Много мощно показване на Христов. 400 кг се счита за класика в неговата категория и приказва за капацитет за класиране измежду призьорите на всяко огромно състезание при мъжете, а Христо е едвам на 18 години, “ разяснява старши треньорът на националния тим Иван Иванов.

Другият наш представител в Доха бе Юндер Бейтула, който в кат. 81 кг събра дуел 347 кг със 153 изхвърляне и 194 изтласкване. Така и двамата ни щангисти усъвършенстваха доста възможностите си за продобиване на визи за олимпиадата в Токио.

През годината Христо Христов стана още европейски първенец при 20-годишните на шампионата в Букурещ през октомври, а през юни сграбчи бронз в изхвърлянето на международното за младежи във Фиджи, където контузия му попречи да приключи дуела. Бейтула пък завоюва трето място в изтласкването на международното състезание за мъже в Патая през септември.

„ Лично президентът на Международната федерация по повдигане на тежести Тамаш Аян пристигна да ме поздрави за триумфите на българските щангисти и на българската федерация през годината. На няколко пъти в Доха пред ръководители на международната тежка атлетика той изрече своето удовлетворение от това, че българските щанги се връщат на победния път и ни пожела триумф на олимпиадата в Токио, “ сподели Неделчо Колев, президент на БФВТ.

Родните щанги приключват предолимпийската 2019-а със извоювани общо 46 медала, от които 7 трофеи и 13 оценки единствено в дуелите на международни и европейски шампионати. България има двама международни първенци за младежи, един европейски за мъже, бронз на международно за мъже, трима с европейски трофеи при младите…

Христо Христов, Юндер Бейтула и Божидар Андреев са с най-големи шансове от българите за продобиване на двете олимпийски квоти при мъжете. За тази цел те би трябвало да си обезпечат място измежду най-хубавите осем в ранглистите, по които напролет ще се дефинират участниците в обособените категории на Игрите в Токио. До тогава предстоят още няколко влиятелни шампионата – през февруари в Иран и в Малта, през март е международното за юноши и през април европейското за мъже в Москва. "

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР