„Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха

...
„Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха
Коментари Харесай

Антон Тодоров към Виктор Николаев: Силни думи използвате, а колежката ви вече я няма до вас

„ Много мощни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя беше тръгнала по този начин в някаква посока, само че виждам, че липсва в столчето й.”

По този метод се обърна депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на утринния блок на NOVA Виктор Николаев.

Радев: Очаквах министър председателят да озапти беквокалите си в Народното събрание

Радев: Хората към Борисов да четат повече

Реакцията му беше провокирана от въпрос на Николаев дали "шайка " стои зад нередностите в процедурата по закупуване на нови изтребители за армията.

"Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите " е озаглавена книга, написана от Тодоров през 2013 година. Днешният народен представител от ГЕРБ тогава определяше партията на Бойко Борисов като "най-мрачната част от огромната машинация, известна като български преход ".

До преди месец утринният блок на NOVA се водеше взаимно от Николаев и водещата Анна Цолова, която обаче напусна предаването.

Изказването на депутата провокира и реакцията на личната му партия, от която оповестиха, че изразените от него позиции са персонални.

"Смятаме, че свободната публицистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма неприятни и неуместни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово персонално мнение ", гласи позицията на ГЕРБ.

Вместо „ шайка”, днешният Тодоров дефинира избора на аероплан като артикул на осветлено от самия него „ задкулисие”.

„ Грипен” са „ потупали по рамото” военачалник Радев. Същото важи и за публицисти, „ хранени с еленско месо”, и някои „ президенти-ловджии”.

Тези изрази използва Тодоров във връзка с хипотетичното лобиране за закупуване на шведски изтребители „ Грипен” от страна на настоящия президент Румен Радев. Явно Тодоров засяга и един от предходните държавни глави - Георги Първанов.

Депутатът беше част от краткотрайна парламентарна комисия, която трябваше да ревизира процедурата за избор на нов аероплан за бойната ни авиация.

В последна сметка служебното държавно управление на Огнян Герджиков, назначено от Радев, се спря на шведските самолети, само че финалното решение беше оставено на последвалия постоянен кабинет на Бойко Борисов.

„ Има съществени подозрения, че Румен Радев като началник на интегрирания екип за избор на нов аероплан, си е разрешил волности, които излизат от параметрите на държание, което не предстои на санкции”, съобщи Тодоров.

Без да упреква директно президента в приемане на рушвет, депутатът съобщи, че той е бил „ потупан” по рамото, както и че в Унгария, Чехия и ЮАР, където е закупуван „ Грипен”, е имало разкрития за корупция.

Шведският изтребител е „ бутикова измишльотина” и „ играчка”, на фона на американските F16, съобщи Тодоров.

Процедурата за закупуване на нов аероплан, почнала още през 2003, е приключена за няколко месеца, като служебното държавно управление на Радев е избрало „ Грипен ", посочи Тодоров.

Румен Радев: Лобистите завоюваха за изтребителите

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не дават отговор на актуалните условия

Депутатът от ГЕРБ също по този начин упрекна Радев, че е назначил "музата " си, сегашната първа дама Десислава Радева, като ПР в административното звено, ръководено от него - военновъздушните сили.

„ Нека предупредим Българска социалистическа партия: Ченгетата ни са доста по-добри от ченгетата ви”, обърна се Тодоров към социалистите.

Той съобщи, че „ къртици” в президентството са разкрили по какъв начин там са унищожени документи. Всичко е обвързвано с прочетена от Иво Христо, шеф на кабинета на Румен Радев, строгосекретна шифрограма, която съгласно ръководещите той е нямал право да чете.

В студиото Тодоров изнесе информация за роднински назначения, осъществени от хора на Българска социалистическа партия в Община Брегово и в АЕЦ „ Козлодуй”. (виж във видеото)

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР