Много силна градушка удари няколко населени места в Северна България,

...
Много силна градушка удари няколко населени места в Северна България,
Коментари Харесай

Градушка порази сериозно Северна България

Много мощна градушка удари няколко обитаеми места в Северна България, съобщи бТВ. Най-тежко е ситуацията в Северозапада, като в Монтанско ледените части безусловно покриха дворове и градини. Силна, само че въпреки всичко по-дребна градушка падна и в Ловешко и Тетевенско.

Все още няма публична информация за нанесените вреди, само че евентуално няма да са дребни. Преди седмица стопани на няколко места в Южна България бяха лишени от цялата си годишна продукция поради градушки. В Свищовско също имаше изумени села.

Най-много превалявания от дъжд са регистрирани в Монтана- 5 л/кв.м., паднала е и градушка. Това пък оповестиха Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Агенция Фокус. В централната част на Северна България се образуват редица мощни облаци с градоносни процеси. Във Видин са измерени превалявания от дъжд от 2 л/кв.м., на останалите места дъждът е бил под 1 л/кв.м.

От Национален институт по метеорология и хидрология показаха, че дъждовният фронт се реалокира от запад на изток. В идващите часове и до среднощ в Западна и Централна България ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Най-активни ще бъдат процесите в централната част на Дунавската низина. Там на доста места ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки. След среднощ явленията ще затихват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР