“Много шум за нищо. Така министърът на финансите Асен Василев

...
“Много шум за нищо. Така министърът на финансите Асен Василев
Коментари Харесай

Асен Василев за назначението на съпругата на Лорер: “Много шум за нищо”

“Много звук за нищо ”. Така министърът на финансите Асен Василев дефинира напрежението, което породи информацията, че брачната половинка на депутата от ПП- Демократична България Даниел Лорер ще бъде номинирана за пост в Европейската капиталова банка.

Вчера в писмена позиция от ГЕРБ показаха, че са научили от медиите за номинацията на госпожа Лорер. А сходни разминавания в връзката сред сътрудници били неприемливи и не биха ги толерирали отсега нататък. Днес от партията на Бойко Борисов отхвърлиха изрично коментар по тематиката, а Асен Василев разгласи, че поради медийния отзив Виолета Лорер се отказала от назначението, за което по принцип нямало да получава заплата.

Ще го разясня като доста звук за нищо. Тези позиции би трябвало да се възобновят до петък, постоянно са били изпълнявани или от консултант на министъра или шеф дирекция, сподели Василев.

Това не е позицията, която Лиляна Павлова заема (вицепрезидент и член на Управителния комитет на ЕИБ) и е същинската позиция на банката, а е позиция, която не е със възнаграждение от банката. Тъй като се подвигна огромен звук, а Виолета Лорер не желае да вреди на България, тя сама отдръпна кандидатурата си и в този момент влиза г-на Беремска на тази позиция, тя е шеф на интернационалните финансови интервенции, добави Асен Василев.

Предложението е мое. Реакцията съгласно мен в тази ситуация беше безусловно непремерена и това не мисля, че идва единствено от сътрудниците от ГЕРБ - това идва и от огромна част от пресата и от недоумение защо тъкмо става въпрос, заключи финансовият министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР