Много шофьори се възползваха в предпоследния ден от отпадането на

...
Много шофьори се възползваха в предпоследния ден от отпадането на
Коментари Харесай

Опашки пред бензиностанциите. Пълнят резервоари за последно с отстъпката от 25 ст.

Много водачи се възползваха в предпоследния ден от отпадането на отстъпката, с цел да заредят
Опашки се извиха пред бензиностанциите в страната. Шофьорите бързат да си изпълнят резервоарите, като употребяват понижението от 25 ст. за всеки литър, защото от 1 януари то отпада.

Утре е последният ден, в който водачите могат да заредят гориво в автомобила си с 25 ст. отстъпка на всеки литър.

Много от водачите, които се подредиха пред бензиностанциите, признаха, че идват  точно поради отпадането на мярката. Други разбрали от кореспонденти на Българска национална телевизия, че от Нова година няма да могат да зареждат горива с отстъпка от 25 стотинки на литър.

Шофьорите се надяват след отпадането на отстъпката цените на горивата да тръгнат надолу, тъй като в този момент и дизелът и бензинът държат цени над 3 лева за литър. Дизелът се търгува на цени от 2,67 до 3,42 лева./л, а бензин А-98 може да се откри от 2,89 до 3,19 лева./л.

В същото време цените на суровия нефт вървят надолу, в случай че през септември един барел се е продавл за 92 $, а в този момент е 81.

В Пловдив също пълнеха като за последно резервоарите до горе. Според водачи отпадането на облекчението от 25 стотинки в допълнение ще натовари бюджета им след Нова година, на фона на задоволително високите цени на горивата у нас.

На някои по-малки бензиностанции в Пловдив пък регистрират засилен интерес още от 10-ина дни. Във Варна водачите се надяват цените на горивата да паднат, изключително откакто „ Лукойл “ към този момент подсигуряват, че ще си заплащат налозите у нас.

Според специалисти с изключение на военният спор в Украйна, въздействие за образуването на цените на горивата в този момент има и разхлабването на коронавирус ограниченията в Китай.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР