Много сериозни глоби за отсъствия от пленарна зала в парламента

...
Много сериозни глоби за отсъствия от пленарна зала в парламента
Коментари Харесай

В БСП се глобяват за неизвинени отсъствия от парламента

Много съществени санкции за отсъствия от пленарна зала в Народното събрание вкарва Българска социалистическа партия, твърди вестник " 24 часа ".
Според информацията, в случай че червен народен представител отсъства два пъти подред от работа, ще заплаща 300 лв. санкция. 100 лв. ще е глобата при неизвинено неявяване от съвещание или комисия. А за две отсъствия при поименни инспекции на кворума се удържат 200 лв..
Интересното е, че в правилника за работа на алената парламентарна група има въведена и нов тип глоба - за безучастие в две значими гласувания за пленарния ден, и тя е 100 лв..
Тези санкции са спомагателни към постоянните, които Народното събрание удържа на депутатите при неизвинени отсъствия. Така алените биват глобявани два пъти за бягство от работа. Всеки месец се изпращат писма до локалните им структури на Българска социалистическа партия с информация за присъединяване на всеки народен представител в законопроекти, както и информация за отсъствията му без уважителна причина. А събраната в групата сума от санкции ще бъде дарявана за щедрост. Своеобразен отговорник за събирането на санкциите ще е Стоян Мирчев.
На последното съвещание на алената група предишния вторник обаче имало препирня поради ограниченията на Нинова. Сред недоволните били Валери Жаблянов, Красимир Янков, Димитър Стоянов и други депутати, които настояли санкциите да паднат. Когато не вървиш на работа, не получаваш заплата, контрирала ги Нинова. Самата тя също била санкционирана и го приела умерено, като декларирала, че разпоредбите са идентични за всички и ръководителят не прави изключение.
Според Нинова има и друго съображение за стягане на дисциплината в пленарната зала - закони на Българска социалистическа партия не минали единствено с 3-4 гласа, а в това време в алената група липсвали по 10-ина души. Как да обясняваме на хората, че внасяме закони в тяхна изгода, а ви няма да ги гласуваме, ядосала се тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР