Много сериозна част от политическия елит сега са пряко свързани

...
Много сериозна част от политическия елит сега са пряко свързани
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Сериозна част от политическия ни елит е свързан с ГРУ

Много сериозна част от политическия хайлайф в този момент са директно свързани с ГРУ. Няма друга непозната работа, която да е оказвала толкоз огромно въздействие върху ориста на България. Ако не беше по този начин, историята ни щеше да е радикално друга.
Това сподели основателят на Фрог нюз Огнян Стефанов в „ Честно казано “ с Люба Кулезич. Повод за диалога им е новата книга на Стефанов и екипа от медията „ Сянката на прилепа “, отдадена на съветските секрети служби и въздействието им върху ориста на България. Журналистът описа:

Преди седмица Путин е провел среща с шефовете на тайните служи и на защитата. На тази среща те са били на разстояние от 2 метра. Още като стартира срещата, Путин се майтапи: Да не би да ви е боязън от мен? И в този момент остава да ми кажете, че нашият „ Прилеп “ е в основата на ковид. А прилепът е ГРУ.

В тази емблематична версия на Военното разузнаване /бел. ред. прилепа/ е вкаран и червен карамфил. Името на ГРУ се е променяло през годините. Тази конструкция единствено за години се трансформира в страна в страната. Затова основателят й си отива по метода, по който са си отишли доста други.

Който се задълбочи в историята на ГРУ, схваща, че това е същинската разследваща работа. Там се майтапят, че Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е бил рекламния артикул за книги, филми и т. н. Но постоянно зад най-големите интервенции и съществени дейности откъм гърба е стояла ГРУ. Те са и първите, които поемат надзор над Коминтерна, където доста българи играят значима роля - Георги Димитров, Васил Коларов. България постоянно е било в полезрението на ГРУ.

Първият скрит план за ликвидирането на шефа на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), в този момент Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - Лаврентий Берия, е проведен от българин в Коминтерна. Това са българи, които отиват при Георги Димитров и му споделят, че това не може да се търпи. И те вършат сбирки, на които основават организация за ликвидирането на Берия. Всички „ заговорници “ по-късно са премахнати. Всъщност ГРУ разкрива заговора.

Много българи, взели участие в гражданската война в Испания, са били свързани с ГРУ. Септемврийското въстание през 1923-та година е проведено от ГРУ.

Никой не приказва за зависимостите на настоящия политически и горист хайлайф от ГРУ. Има обстоятелства, които приказват за това. доказателство е поръчката за опита за ликвидиране на предприемача Емилиян Гебрев, сина му и шефа на „ Емко “. Доказано е, пък и западните служби знаят, че поръчката идва от български среди. И че те са свързани с военно-промишления комплекс. И този кръг, който е обвързван с кръг от ГРУ, в действителност желае да овладее нови елементи от тази военна индустрия и от търговията с оръжие.

Тези от ГРУ идват по покана на загрижените от този кръг. В същото време се извършват задания на ГРУ - избрани мощности и фабрики да бъдат докарани до банкрут и да бъдат завършени. Вазовските фабрики се намират в сходна обстановка.

Трима от източниците ни са някогашни чиновници на ГРУ, имат бизнес на Балканите. През годините някои от тях да работили по линия на България. Единият сподели: „ Вие ете луди, че сте се хванали с това “. Но и се забавляваше, показа, че му е доста забавно и любопитно какво ще напишем.

Книгата " Сянката на прилепа " към този момент може да бъде открита в книжарниците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР