Много се вълнувам от думи, които понякога са изпразнили част

...
Много се вълнувам от думи, които понякога са изпразнили част
Коментари Харесай

Петя Дикова призна коя е нейната лична борба

Много се вълнувам от думи, които от време на време са изпразнили част от наличието си като " традиция " и " памет ". Много бих желала самата аз, моето семейство и обграждане да се поучим от хубави образци. Това сподели за предаването " Един неделен ден по шосето " на " Фокус " Петя Дикова. За нея кралското семейство е една приказка, от която ние всички можем да се поучим. 

" Кралското семейство умее да споделя приказки. Много от огромните мозъци на България, когато се изрекоха в подтекста на коронацията, всички се сплотиха към общата теза, че тук доста по-малко ценим полезностите, традициите и паметта. Затова за мен това с изключение на едно показно по какъв начин в ерата на цифровото, когато имаме изкуствен интелект и пращаме хора на галактически туризъм, ние в действителност може да приковем вниманието на целия свят върху едни мъже и дами в плебеи, които си разменят корони. В една гала с три корони, две файтони и в действителност считам, че можем да вземем нещо, което да ни направи малко по-съвестни ние българите ", сподели още тя.

Петя Дикова посочи, че в деня на коронацията тя не е пропуснала да честити нашия празник - Гергьовден. 

" Аз не желая да съм чуждопоклонник и не съм, просто се пробвам да взимам положителни образци ", безапелационна бе тя. 

Според нея при кралското семейство има една опаковка на почитание, доброжелателност, съблюдаване на протокол, отдалеченост и почитание към по-възрастния.

" Аз имам голям комплекс, че доста постоянно в нашето общество като че ли не просто всяко знамение е за три дни, а за три часа. Имам комплекс и скърбя по това, че доста постоянно паметта ни е краткосрочна. Отиват си наши любимци в изкуството и науката, даже политици, които хората са обичали и те доста бързо биват забравени. Новото, цифровото, някакси доста бързо изтрива аналоговото, само че аз съм надалеч от подобен конфликт сред old school и новото. Просто споделям, че когато виждам към тяхното семейство наподобява, че има значение какво е направил татко ти преди теб, дядо ти и всички останали 43-ма крале преди тях. Понякога у нас се усещам като че ли няма значение какво си направил през вчерашния ден, има надменност, " всичко стартира от мен ", " всичко стартира от през днешния ден ", " всичко стартира от опаковката ". И това е моята персонална битка, моят персонален протест и моят персонален избор да предпочитам от кого да се пробвам да се изучавам и да ставам по-добра ", сподели още Петя Дикова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР