„Много се радвам да Ви видя и Ви поздравявам за

...
„Много се радвам да Ви видя и Ви поздравявам за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов и Тони Блеър обсъждат съвместни инициативи за Западните Балкани


„ Много се веселя да Ви видя и Ви приветствам за всичко, което вършиме “ – с тези думи Тони Блеър стартира срещата си с министър-председателя Бойко Борисов, която се организира в границите на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха от държавната пресслужба.

Бившият английски министър председател, а в този момент ръководител на Института за световни промени сподели, че следи програмата и активността на Борисов. „ Смятам, че предприемате верните начинания в най-подходящия миг “, разяснява той и поздрави премиера за включването Западните Балкани като един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Борисов и Блеър разискаха опцията да се употребява експертизата на Института за световни промени, а негово събитие да бъде включено в програмата на Българското председателство. “Вие доста добре познавате Балканите и можем благодарение на Вашия институт да помогнем те да станат място за мир, успокоение и инвестиции”, сподели българският министър-председател.

Двамата разясниха и излизането на Англия от Европейски Съюз, което дефинираха като мъчително за всички страни в процеса. Борисов изрази очакване, че макар Брекзит, Европейски Съюз и Англия ще останат близки сътрудници в областта на сигурността и стопанската система, по кардиналните въпроси на интернационалната политика, а главните права на жителите на Съюза и на кралството ще бъдат предпазени.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР