Много се радвам, че делото "Сарафово" завърши с тези напълно

...
Много се радвам, че делото "Сарафово" завърши с тези напълно
Коментари Харесай

Член на ВСС: В протестите срещу прокуратурата не виждам никакви смислени мотиви, главният прокурор не работи избирателно

Много се веселя, че делото "Сарафово " приключи с тези изцяло обективни присъди. Изключително съм удовлетворена от наказванията. Те са допустимо най-тежките в българското правосъдие и отново ще повторя, че са безусловно обективни.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия представителят на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Калина Чапкънова, която е и прокурор по делото за атентата на летище "Сарафово ". Тя разяснява и тематиката за нестихващите митинги против основния прокурор. "За проверяващите органи и за прокуратурата е най-важно да се съберат всички доказателства - и тези, които поддържат тезата на обвиняването, по този начин и тези, които не поддържат тезата на обвиняването.

Тук няма място за политика. Прокуратурата към този момент работи по доста друг метод. Обръща се внимание на всек сигнал, както за по-малките закононарушения и битовата престъпност, по този начин и за закононарушенията по високите етажи на властта. Абсолютно не съм съгласна, че основният прокурор работи изборно и обръща внимание единствено на избрани каузи. Всеки има право да показва своето мнение. Има митинги против основния прокурор, само че има и митинги в негова отбрана. В митингите против прокуратурата аз не виждам никакви смислени претекстове. Убедена съм, че прокуратурата се самосезира или е сезирана по всички горещи тематики и не се пропуща нищо целеустремено. Ефективността на работата на прокуратурата е нараснала и тук не става дума единствено за неоправдателните присъди, само че и за съкратените периоди на работа на прокуратурата. Прокуратуарата е извънредно адаптивна и е една от най-работещите и харесвани институции в страната ", безапелационна бе Чапкънова.

"Процедурата за избор на нов член на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет е доста демократична. Категорично не се касае за официална процедура. Миналата седмица видяхте сътрудници от цялата страна, които участваха на събранието и задаваха своите въпроси. В събота ще се гласоподава за Евгени Иванов. Това е един безусловно заслужен претендент и сътрудник, който има богат опит. Нямам подозрение, че ще бъде определен. То няма и какво друго да стане, тъй като имаме единствено една кандидатура. Въпросът е дали ще бъде определен от първи опит ", сподели тя във връзка избора на нов член на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР