Mного се радвам, че България ще председателства Съвета на министър-председателите

...
Mного се радвам, че България ще председателства Съвета на министър-председателите
Коментари Харесай

Георги Марков: На Бойко най-много му отива да бъде домакин на премиерите

Mного се веселя, че България ще ръководи Съвета на министър-председателите и то по времето на премиера Борисов. Смятам, че на Бойко най-вече му отива да бъде хазаин на останалите министър-председатели по простата причина, че е най-популярният български политик измежду тях от последните 30 години. Това сподели депутатът от ПГ на ГЕРб и някогашен парламентарен арбитър от 1994-2003 година Георги Марков в изявление за "Епицентър ".

"Същевременно откровено му съчувствам, тъй като спорът сред Централна и Западна Европа е толкоз огромен, че неизбежно ще бъде дискутиран. И би трябвало да докара или до корекция на съществуващия Европейски контракт, или до напълно нов. Люксембургският съд постанови едно решение, което в Унгария бе наречено „ скандално “. Аз обаче го назовавам цинично. Цинично е съдии със заплати от десеткихиляди евро от джоба на европейските данъкоплатци да постановят един юридически и което е още по-важно – един житейски парадокс.

Не е нужно да си учил право, с цел да схванеш, че няма по какъв начин в твоя дом да ти постановат с кого да живееш. В случая – унгарския, словашкия дом и т. н. Никой не може да постанова на хора, които не желаят да живеят в Унгария и Словакия, а желаят да живеят в Германия, да бъдат експортирани там. Комунистите изселваха, брюкселските бюрократи заселват!

Орбан го сподели тъкмо: „ Това е нашият дом и с кого ще живеем в него е наше суверенно право. “ Още повече, че в Унгария се организира референдум по въпроса. Резултатът беше 99% против квотите. От гласувалите унгарци 3,360 милиона отхвърлиха квотите и смешното число от 55 000 души – колкото побира стадион „ Васил Левски “ - гласоподаваха „ за “ ", сподели Марков.

"Реакцията на Орбан беше следната: да, решението е скандално, то е реалност, ние ще продължим битката с политически средства. Няма да приемем нито един мигрант, до момента в който аз съм министър председател. Ние сме длъжни, споделя той, когато се пробват от Брюксел да трансформират нашата еднаквост, ние като страна да се надигнем. Не ненавиждаме тези хора, само че не можем да поемам товар, какъвто не можем да носим. Ние не можем да ги интегрираме, тъй като те са непознати на нашия обичай, просвета, обичаи, нрав, език и не подлежат на интеграция.

Същата бе и реакцията на словашкия министър председател Роберт Фицо. Вишеградската четворка продължава да е твърда. Те пазят позицията, че няма да одобряват мигранти, с цел да запазят християнския темперамент на страните си. Орбан приказва дори за така наречен „ етническа еднородност “. Той споделя: Ние сме християни, европейци и унгарци. Искаме унгарска Унгария.

Чуйте в този момент какви ги дрънка Жан-Клод Юнкер: „ Солидарността не е меню, от което можеш да избираш, господин Орбан. “

Той почти перефразира дивотията, която изрече новият френски президент: че Европа не била супермаркет, от който да си вземеш, каквото пожелаеш.

Елементарно е да се изяснява, че солидарността е акт на предпочитание и положително възприятие. Не може да има взаимност в нелепостта. Кой е питал Унгария, Чехия, Полша и Словакия, когато е поканил мигрантите в Европа. То стана преселение на народите. Взе ли се групово решение? Взе ли се солидарно решение? Както успешно сподели президентът на Чехия Милош Земан: „ Госпожо Меркел, вие ги каните в дома си, а ги пращате на обяд при комшиите “, разяснява още някогашният парламентарен арбитър.

"Интересен миг е, че западноевропейските водачи – Макрон, Меркел и техният послушко Юнкер обвързват финансовите инжекции на новите страни членки с налагането на квоти. Което значи, че им постановат да живеят с хора, с които не желаят и да покачат опасността от тероризъм по отношение на техните жители.

По този въпрос чешкият президент съобщи доста ясно: „ Не ви желаеме фондовете! “ Предполагам, че няма да ги желае и Унгария. Това е политическо изнудване с доста неприятен усет: фондове против загуба на суверенитет. Аз съм сигурен, че всички страни от Вишеградската четворка ще кажат: Не ви щем фондовете!

Това са горди нации. Народи, които имаха куража да се изправят против комунистическите режими и руските танкове. Нито един западноевропеец, боец или граждански, не е имал този кураж след Втората международна война. Нито един! Те предадоха унгарското въстание. Те предадоха Източна Европа. Но унгарците се биха.

През 1968-а съм видял с очите си по какъв начин цяла Прага излезе против руските танкове и Ян Палах се самозапали. Западът обаче не се притече на помощ, тъй като нямат кураж. На думи са доста мощни, на дейности – слаби.

Затова желая да ги попитам: Абе, господа от Брюксел, господа водачи на Германия и Франция, вие с какво възприятие на предимство се отнасяте по отношение на централноевропейските страни? Само с това, че сте по-богати?! Вие може да сте по-богати, само че не можете да осигурите най-важното на своите жители – живота и здравето им. Докато Вишеградските страни обезпечават здравето и живота на своите жители. Вие карате своите общества да живеят с мисълта, че всеки ден може да станат жертви на атентат, газене, обезчестяване и така нататък

Като какви ще казвате каква е правосъдната промяна или медийната среда в Полша? Защо Полша не каже същото за Германия? Немските медии би трябвало да претърпят огромна рецензия за това, че скриват истината за изнасилванията и малтретирането на германки. Включително - за онази новогодишна нощ в Кьолн. Френският съд търпи огромна рецензия за това, че множеството от убийците-камикадзета бяха с престъпни досиета и стоят на независимост. Откъде Западна Европа има самочувствието да размахва пръст на Централна Европа, единствено тъй като тези страни са били в границите на Съветския блок заради това, че Германия направи една война, с която разсипа Европа.

Да не би Будапеща с еврофондове да е направил по-красив парламент от френския и немския? Не, единствено с маджарски камък и единствено с маджарски майстори.

Да не би Имре Калман с пари от еврофондове да е писал своите оперети? Нима с еврофондове Унгария има метро преди Франция и Германия още през 1897 година?! В Унгария е направена първата изкуствена ледена площадка за каране на кънки. С еврофондове ли? Да не би стоте църкви в Краков да са издигнати с еврофондове! На кого размахвате пръст и кого плашите?

Аз желая да попитам Европейският съюз контракт на равноправни страни ли е или е размахване на пръст и отношение на власт и послушание. Очевидно Европейският контракт е умислен като европейска федерация, европейски съединени щати, в които един център – Брюксел, да споделя на периферията по какъв начин да живее. А този център се командва от Меркел и дали е Оланд или е Макрон – все тая. Такъв Европейски съюз просто няма да издържи ", счита Марков.

Според депутата, Жан-Клод Юнкер от дълго време трябваше да си е дал оставката.

"Той е главен провинен за злополуката, която сполетя Европа с мигрантската рецесия. Меркел може да ги кани, само че той е отпред на Европейска комисия на всички европейски страни. Неговото държание трябваше да бъде в съгласие, а не да се придържа сляпо към това на Меркел. Той носи голяма виновност за това, че Англия напусна Европейски Съюз. Англия изрично не желаеше той да бъде ръководител на Европейска комисия. Франция и Германия се постановиха.

Разбира се, няма България и Румъния да дефинират кой да бъде отпред на Еврокомисията. Но Англия трябваше да бъде питана. И когато стана гласуването единствено Камерън, подсилен от Виктор Орбан, гласоподаваха срещу Юнкер. Който не се мръдна да отиде на едно заравяне или произшествие, където станаха кланетата, премазвания и така нататък на европейски жители.

Той е за оставка и за обявявяване за личност нон грата от европейските нации. Нито той, нито Меркел имат биографията на Орбан. Меркел е инцидентно „ попадение “ на Хелмут Кол, за което той след това надълбоко съжаляваше. Но след църковното заравяне на Кол брачната половинка му Майке предложения единствено един и единствен политик в обичаната му бирария и това бе Орбан. Орбан, за който Кол споделяше: „ Моят Виктор, скъпото ми момче. “

Защото Орбан има биография и кураж да се бори за отбрана на националните ползи на Унгария. Той е мъж отвред - и като политик, и като мъж. Има пет деца от съпруга-жена.
Върху него се нахвърляха и през 2012 до 2014-а, когато се оправи с монополите, с банките и през днешния ден Унгария е една цветуща страна. Евростат приема към този момент, че има унгарско знамение в стопанската система.

Нещата би трябвало да се кажат искрено – право на Запада е да приема мигранти и техните страни да живеят в мултикултурно общество с всички опасности от това. За най-голямо страдание, ще има и по-драстични атентати от тези, които към този момент преживяхме. Ще умират хора, до момента в който стане някаква смяна, сходна на тази през 1989 година, когато източноевропейските страни се подвигнаха и събориха Берлинската стена.

Европейски съюз би трябвало да го има като свободно придвижване на хора и капитали, само че не може да бъде съюз на бюрократи. Да извадят пред европейските жители какви пари се харчат за прически, пътувания и всевъзможни други лигавщини и дивотии. Да забележим какво ще стане, в случай че създадат директен избор за началник на Европейската комисия и се явят Орбан и Юнкер. Да забележим кой от двамата ще бъде определен. С какво Люксембург е повече от Унгария, като се изключи че има офшорки и прави по-хубави гофрети? ", разяснява Марков.

Екссъдията сподели, че чака победа освен на Меркел, само че и на десницата в Австрия и Чехия.

"Налице е цялостен разпад на левите партии в Европа. Искрено съчувствам на Сергей Станишев, че му се падна да е ръководител на ПЕС, когато партиите от ПЕС изобщо ги няма. Бившият министър председател на Франция Манюел Валс сподели, че френската социалистическа партия е мъртва. Показаха го и изборите. Те не стигнаха до балотаж. Не отидоха на балотаж и в Австрия. Бяха разгромени и на изборите в Рим. Два пъти изгубиха в Испания, в Хърватска. Изчезнаха от парламентите в Полша, Гърция.

Социалдемократическите партии в Европа станаха неолиберални. Станаха партии на офшорки, на банки, на монополи, на гейбракове и на неолиберални мантри.

Така или другояче обаче конфликт в Европа ще има. Не може да се приказва за скорости в Европейски Съюз, защото той като цяло се движи на нулева скорост.

Европа сподели, че е един безсилен континент, в който е допустимо орди от над един милион преселници – без документи за идентичност и без да бъдат проверявани за оръжие - да извършат всеобщи закононарушения. Всяко прекосяване на граница на нелегално място и не по открития ред е закононарушение, което в другите страни се санкционира друго. В България – с пет години затвор. Но няма нито един наказан за това закононарушение. През това време ние като овце чакаме по 7-8 часа на Калотина, с цел да се върнат турските гастарбайтери и да отидем към Западна Европа. Защо и ние не отпушим крана и да си минаваме откъдето си желаеме без инспекции?

Какво демонстрира всичко това? Показва слаби водачи в Западна Европа. На предизборния спор сред Меркел и Шулц в Германия ясно се видя, че двете партии са в действителност една. Те приказват на един език. Довчера Шулц беше ръководител на Европарламента и беше на акъла на Меркел. Сега седнал да й прави забележка за политиката по отношение на мигрантите.

Вишеградските страни ще се откажат от тези дотации. През 90-те като нямаше дотации от Евросъюза по какъв начин Унгария притегли 90% от западните вложители. Г-жа Меркел не може да каже на заводите на Мерцедес, Опел и Ауди да изоставен Унгария. Тези компании са удовлетворени, че са в Унгария, тъй като работната ръка е доста по-квалифицирана, а заплащат пет пъти по-малко. Какво като не получават еврофондове тези страни?

Скоро чух наши политолози, които говореха, че лондончани дали своят вот за оставане в Европейски Съюз. С други думи, простата провинция предала работата. Истината е противоположна. Лондончани са в провинцията. Аз бях два пъти в Лондон и по улиците съвсем не се виждат англичани. Нещо, което Централна Европа ще предотврати. Тя няма да се подчини на метода, по който й се размахва пръст. Това е 70-80 милионно население, което ще резервира своята еднаквост. Вишеградската четворка е неофициална организация, само че тя показва настроенията на своите нации. Неслучайно, преди време я вършат огромни държавници-демократи като Лех Валенса, Вацлав Хавел и Йозеф Антал.

Земан им го сподели в прав текст: Не ви щем фондовете! Ние няма да си продаваме суверенитета за един мост или едно шосе. Няма да позволим да ни се качите на главата. Днес ще ни заселвате афганистанци, на следващия ден – мароканци.

Крайно съм сюрпризиран от това младо момче, френския президент, който от София атакува Полша. Дошъл в една страна, с цел да атакува трета. Изразявам огромен почит към Бойко Борисов, който сподели: Полша и Унгария са наши другари.

Аз не знам по какъв начин един някогашен банкер от „ Ротшилд “ ще дава ум на Качински, изтъкнат деятел на „ Солидарност “ от времето на комунизма.
Кой си ти също, че ще даваш ум на Виктор Орбан?
И коя е Меркел да му прави бележки, откакто Орбан още през 1988 година прави партия за битка с комунизма. През това време да сте чула Меркел да е правила партия в Германска демократична република?

През 1989-а Орбан приканва руските войски да изоставен страната. Чула ли сте в Германска демократична република жена на име Меркел да е излязла на площада в Източен Берлин, Лайпциг или Дрезден и да е призовала руските войски да си вървят? Не. Когато пада Берлинската стена и стотици хиляди германци отиват да я събарят госпожата е в сауната. Тя си го признава. Нейната политическа биография почва действително след обединяването на Германия.

Западноевропейците би трябвало малко да се озаптят и да не си трансферират проблемите върху централноевропейските страни.

Правя в този момент една прогноза за Епицентър.бг – десетилетия единствено ни разделят от момента, когато в тези страни ще стартират да се вършат етнически партии - партия на арабските малцинства, на африканските, на латиното и т. н. И ще стартират и да ги ръководят.

Аз се удивлявам на американския президент Доналд Тръмп, който съобщи във Варшава пред хиляди жители, че Вишеградската четворка е новият мотор на остаряла Европа ", сподели още Марков
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР