Много се говори, че това не е обикновен регионален конфликт,

...
Много се говори, че това не е обикновен регионален конфликт,
Коментари Харесай

Нейнски: Конфликтът между Иран и Израел може да е част от голямото геополитическо преструктуриране на света

Много се приказва, че това не е елементарен районен спор, а част от огромното геополитическо преструктуриране на света. Така някогашният външен министър Надежда Нейнски разяснява в " Още от деня " ескалацията на напрежението сред Израел и Иран

" Конфликтът стана очевиден. Той продължава прикрито от години, когато Иран използваше своите проксита. Определено има смяна в доктрината, която Иран следва и съгласно мен тя е надълбоко премислена ", уточни тя.

Ако имаше доста убити или огромни опустошения, безапелационният отговор на Израел щеше да е безусловно неминуем, сподели още Нейнски.

" Рисковете са повече от очакванията, само че макар всчико считам, че има опция да не се стигне до ескалация. Дори и най-противопоставящите се между тях страни имат запаси по отношение на това по какъв метод ще се развие спорът оттук насетне - зависи по какъв начин Израел реагира ".

Според Надежда Нейнски Иран в доста връзки следва тактиката, която Русия има по отношение на Украйна и някогашните социалистически страни.

" Според мен Русия, колкото и неуместно да звучи, се възползва от този спор, с цел да разсее вниманието на Запада от войната в Украйна, само че няма интерес от пълномащабен спор сред Израел и Иран ".

По думите ѝ пълномащабна война в Близия изток би посочила уязвимостта на Русия в района.

" Този опит за съществено проваляне в Израел сподели, че той напълно не е самичък ", сподели още тя и уточни, че Вашингтон няма да се включи при контраофанзива, само че няма и да разреши да има повече удари против Израел.

Вижте диалога във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР