Много съм щастлива, че NOVA започна кампанията "Дарителите", в която

...
Много съм щастлива, че NOVA започна кампанията "Дарителите", в която
Коментари Харесай

Ива Стоянова: Служителите на NOVA започват кампания за дарения в помощ на нуждаещите се

Много съм щастлива, че NOVA стартира акцията "Дарителите ", в която те се афишират с имената им. Когато приказваме за донори, няма дребни и огромни. Това сподели в ефира на „ Събуди се” изпълнителният шеф на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова.

"Подкрепям това, че има доста донори. Те оформят нов публичен хайлайф - хората, които ги е грижа за другите хора. Те не приказват, те подаряват. "

Тя разгласи, че медията започва още една акция - на чиновниците на NOVA.

"Това е акция на чиновниците на NOVA и аз се веселя, че всички добре я одобряват и откликват. Естествено, предизвикани сме преди всичко и от притежателите, които към този момент подариха близо милион за битката с COVID-19. И от това, че всеки ден оповестяваме в новините си кои са следващите хора и компании, които са дарили. И в последна сметка, когато вършим това, ние сме съпричастни по този метод. Но взехме решение да създадем нещо, което е допълнително. Нещо, което не е просто от NOVA, а от хората, които работим в NOVA.

Кампанията, която започваме, е акция за всички тези фенове, които ни пишат всеки ден, за жал. Всеки ден ни пишат самотни майки с деца, хора, изпаднали в мъчно състояние заради загубата на работа, хора, които задават въпроса „ Аз по какъв начин ще оцелея? “. Ние имаме грижа и отговорност към тези фенове, защото, за наслада, лечебните заведения и медицинските екипи получават голяма поддръжка. Но нашата грижа и отговорност взехме решение да бъде към тези фенове, които в този момент ще се оправят доста мъчно.

На имейл [email protected] могат да ни пишат всички, които имат потребност от помощ. Служителите ще съберат пари и ще дават най-малкото артикули, които да дарим”, сподели Ива Стоянова.

NOVA към този момент направи подаяние на стойност над 70 000 лв. на „ Пирогов”. Предстои да дарим още 72 000 лв. за закупуването на респиратори и 10 перфузора. Всичко това вършим по съвет на ген. Мутафчийски. И отново по негова рекомендация тази техника няма да бъде дарена на съответна болница, а ще стои в запаса, защото има доста лечебни заведения в страната, които както виждаме във всеки идващ ден се сблъскват със случаи на COVID-19. Това ще е аварийна инсталация, която във всеки един миг ще може да замине по посока на най-нуждаещите се”, сподели още изпълнителният шеф на Нова Броудкастинг Груп.

"Много е значимо да кажем, че публицистите, дружно с медиците, ние сме на първа линия. Тед Търнър беше споделил: „ CNN ще го има и публицистите ще са там – в случай че пристигна краят на света, публицистите ще са там да го отразят. “ Така че извънредно доста благодаря на всички сътрудници, на всички тези, които всеки ден, спазвайки всички защитни ограничения, всеки ден са на „ фронтовата линия “. Заради феновете, с цел да ги осведомяваме, тъй като имаме вяра, че те би трябвало да знаят. “, счита Ива Стоянова.

Тя бе безапелационна, че цялото ни общество би трябвало да бъде признателно на хората, които работят за сигурността на всеки един от нас.

Относно изключителното състояние, тя акцентира, че това е единствената сигурна превантивна мярка. И цитира шефа на Световната здравна организация, който споделя: „ Бързото повдигане на рестриктивните мерки, въведени от страните по отношение на ковид, може да докара до усилването на пандемията и до предизвикателство на по-сериозни стопански загуби. “

"Въпросът е по какъв начин ще се настроим за това да останем вкъщи. Аз имам вяра, че това е едно време, което ни прави по-добри и по-солидарни. Дано по-дълго да ни държи тази вълна - да ни е грижа за другите. Колкото и да ни е мъчно, колкото и да е разбъркване на навиците ни на живот, ние се връщаме към добродетелите. Вярвам, че ставаме по-добри и дано намерим позитивните аргументи да останем вкъщи, с цел да се предпазим ", сподели още Стоянова.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР