“Много съм радостен - призна европейският шампион за мъже Едмонд

...
“Много съм радостен - призна европейският шампион за мъже Едмонд
Коментари Харесай

Едмонд Назарян: Нямам притеснения от големите имена срещу мен на тепиха

“Много съм щастлив - призна европейският първенец за мъже Едмонд Назарян. - След като мина еуфорията, едвам в този момент се запитах: Какво направих аз?” 18-годишният гений ликува с купата в дебюта си при мъжете на огромно състезание, като на Европейското в Рим победи при 55-килограмовите на класическия жанр. Успехът пристигна след 4 впечатляващи победи, две от които с механически туш за по-малко от общо 2 минути, на полуфинала тушира азера Азизли, №1 в света и Европа за 2018-а, а на финала детронира миналогодишния първенец Виталий Кабалоев (Русия) със 7:3.
 Страхотен Едмонд Назарян стъпи на европейския връх в битката! (видео)
“Дойдох тук единствено, с цел да натрупвам опит – придължи Едмонд. – В началото на шампионата и треньорите ми нямаха огромни упования. А моят татко ми споделяше: Спокойно, ти си при мъжете, идваш, с цел да правиш битки. Затова потеглих освободено, без напрежение – не бързах и не рискувах, само че имах своя тактичност. Именно това ми беше преимуществото пред останалите, които бяха по-големи и по-опитни от мен. Всичко ми потегли и ми се получаваше, натрупах самочувстие. Във всяка една от срещите дадох всичко от себе си. А на финала излязох, с цел да стана първенец. Нищо, че ми бе дебют при мъжете. Нямам терзания от огромните имена против мен на тепиха. Просто излязам и демонстрирам това, което съм отработвал на подготовка и виждам да се модернизирам.”
 Страхотен Едмонд Назарян стъпи на европейския връх в битката! @@@

И разкрива, че играта на шах, която по този начин доста обича, също му е помогнала: “Шахът тренира експедитивност на мисълта. А в нашия спорт точно това би трябвало да използваш, както и да имаш здрава душeвност. Е, най-после съветският герой искаше доста да ме победи на финала, само че и аз желаех ужасно доста да стана първенец. Обещавам си с още доста медали да развеселявам България!”
 Страхотен Едмонд Назарян стъпи на европейския връх в битката! @@@

А неговият татко Армен Назарян, повторен олимпийски, 3-кратен международен и 6 пъти европейски първенец, си пожела синът да задмине триумфите му: “От целия свят ми се обаждат да ме поздравят ме. Безкрайно съм благополучен, плаках от наслада. И то, поради казаното от Едмонд, че обича да става първенец. Още не мога да допускам. Та той към момента е дете, на 18 години, а към този момент е първенец при мъжете. И тук към този момент ме задмина - аз завоювах първия си орден на 19 години. Радвам се, че има воля, че се бори до дъно, прави и моята коронна хватка центур, която ми е донесла доста победи. Включихме го в състава на подбив, да натрупа опит. А той взе, че стана първенец.... Дори се бори с лека травма. Но, когато разбра, че и аз на Олимпиадата в Сидни се борех с контузия и взех златен орден, всичко не помни. Горд татко съм!” Снимка: Костадин Андонов, start-photo.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР