Много съм доволен от темпа на ваксинация. 100 000 ваксини

...
Много съм доволен от темпа на ваксинация. 100 000 ваксини
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Много съм доволен от темпа на ваксинация

Много съм удовлетворен от темпа на имунизация. 100 000 ваксини успяхме да създадем в европейската седмица на имунизацията. Това съобщи министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг пред публицисти след посещаване в РЗИ-Пловдив.

Тук работят 3 имунизационни пункта, които са зелени коридори. Вървим с положително движение, в понеделник се чака да дойдат 270 000 дози от имунизациите на " Пфайзер " , които са най-предпочитани, изясни министърът.

На 10 май ще отворим електронния указател , добави проф. Ангелов. Там е планувано имунизациите да са с закрепен час, през 10 минути в услуга на заети хора с лимитирано време.

Проверки в заведенията се вършат непрекъснато - пишат се актове, това е непрекъсната процедура, сподели в отговор на въпрос проф. Ангелов.

По думите му, се разисква да отпадне условието за потенциал на претовареност в заведенията . Така го мислим, с цел да има логичност и съпоставимост на ограниченията, изясни той.

На въпрос дали се чака четвърта вълна на ковид у нас, здравният министър отговорим, че всичко е допустимо да се случи.

Когато достигнем 65% ваксинирани лица, тогава няма да носим маски, ще се събираме, ще се прегръщаме ще си вървим на посетители. Това може да стане действително в края на август, изясни проф. Ангелов.

В момента към 35-40% са имунизираните лица у нас, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР