Много съм добър в разследванията, защото съм бил полицай. Много

...
Много съм добър в разследванията, защото съм бил полицай. Много
Коментари Харесай

След като оправи държавата, Борисов ще стане разследващ журналист с камерка и сайтче

Много съм добър в следствията, тъй като съм бил служител на реда. Много по-добър съм от проверяващите публицисти. Като напусна властта, ще взема една камерка и ще търча по следствия. И ще крещя, че съм издател, та никой да не ме закача. Този обстоен монолог бе отдаден на издателите, някои от които не били удовлетворени от прокуратурата и властта.
Премиерът ги изброи: Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Делян Пеевски. Недоволните – то се подразбира – са Прокопиев и Дончев. За Пеевски - като за покойниците - или положително или нищо… Министър-председателят единствено го загатна измежду издателите и повече не помни за него. Дори когато сподели за банкрута на КТБ не намеси името му. Защото има вяра на новия основен прокурор Иван Гешев, който твърди, че Пеевски не попада на никое място в стотиците хиляди страници по делото „ КТБ “. Е, и ние също към този момент имаме вяра.

Да уточня: министър председателят Борисов бе в студиото на бТВ, в предаването на Цветанка Ризова „ Лице в лице “. Водещата се опита да влезе в тона на премиера и му предложи да му създадат специфична графа в нейното предаване за неговите бъдещи журналистически подвизи. Не се получи радостно. Но тъжно стана.

По-нататък стана и ужасно. Защото действието не се развиваше в оперетата или в „ Комиците “, а си бе чисто реалити с рискови прекарвания.

Няма човек, екип, медия или група медии, които биха могли да пресъздадат неподправеното държание и думи на премиера. Той е като Ниагарския водопад: би трябвало да се види, тъй като не може да се опише с думи. И също толкоз пълноводен. Не като язовир „ Студена “, който пресъхна и в този момент перничани са на водна диета. Освен, че постят някои от тях – не по избор...

Цветанка: Г-н Борисов, по какъв начин си обяснявате, че от Съединени американски щати изпращат в посолството си в София специфичен човек по въпросите на върховенството на закона, корупцията и свободата на медиите?

Премиерът: При тях не ми хареса. Въобще. Значи там, което видях, техни медии, публицисти, по какъв начин се блъскат, дърпат и се бият… Аз това не го одобрявам. Не желая тук да е по този начин.

Следва порция водопадни пояснения, които мъчно могат да бъдат подчинени на познатата от хората логичност.

Минава време. Цветанка не може да пробие във водовъртежа, тъй като няма избавителен пояс. Няма, то се видя, тъй като отваряше и затваряше уста, като че ли иса да каже нещо или да извика… SOS или нещо такова. Накрая въпреки всичко се вклини:

- Защо, въпреки всичко, съгласно Вас, изпращат специфичен човек в посолството за корупцията, свободата на медии…

- Аз по този начин споделих.

- Как вие сте казал…

- Аз по този начин желаех, да пратят хора, да видят какво е, с цел да не се говори… Нека видят. Има ли вест, нещо даже, което да не е оповестено? Нещо, бе, каквото и да е?! Нали, през вчерашния ден бяха при мен… как…

- Репортери без граница, - оказва помощ Цвети.

- Да, те… Много симпатични, така… Казах им, няма нещо, което да не се пуликува. Сега, за самоцензурата, нали… Казва им притежателя и те вършат нещо. Аз не давам отговор. Помните БНР… Аз там не съм се месил. Даже не давам изявленията за тях, тъй като това е моят митинг. Тук давам. И другаде. При Бойко Василев в „ Панорама “ един път на 5-6 месеца…

Трийсет минути министър председателят не спря. Същинска картечница „ Печенег “ или М240. 950 изстрела в минута. Цветанка под обстрел. Зрителите на първия ред събират гилзи. И управлението на бТВ, което Борисов вижда да се навърта към студиото, до момента в който течеше диалога, също е под пара. Дано са били с каски...

Виждали ли сте човек, който желае да каже ужасно доста неща за малко време. Бърза и съвсем не чува и не вижда какво става край него. Спринтира, като че ли го гони мечка. Прескача от тематика на тематика, повтаря думи, натъртва, след това отново на тичешком. Не всеки може.

За да е по-убедителен, Борисов подвига децибелите. Ръкомаха, на лицето му се редуват разнообразни мимики и положения. Очите му горят, присвива ги, уголемяват се… Търи удостоверение, че е съумял. Но и това не му стига. Иска още и още. Иска самопризнание. Иска съперника – забележим и незабележим, да се признае за надвит и да вдигне белия флаг. Пред най-голумия. Пред Великана!

И тъй като около сухото гори и мокрото - отнесе го и Путин. Не бил добре осведомен, какъв брой бързо напредва строителството на частта от газопровода Турски поток на наша територия. Пет километра дневно. Темпо, темпо… Ама Владимир Владимирович не схванал. Но пък схванал, че като сме блъснали съветските шпиони, значи нема лабаво. Е, някакъв арбитър пуснал Николай Малинов в Москва, където Путин го наградил с медал, но другояче сме стоманени. (Борисов не споделя и дума за осмината сътрудници на ГРУ, които са идвали у нас и какво са правили, с изключение на, че пробвали да отровят трима българи с " Новичок "...)

Освен това ставаме супер мощни, - сподели Борисов. Щото тук идват нови самолети, кораби и прочие страховита техника. Когато сме мощни, тогава, нали – заключи милитъри тематиката министър председателят. Като Съединени американски щати и Русия са доста мощни, - демонстрира с два юмрука, които се срещат, само че не се удрят, - тогава е добре. Тогава се приказва за газ, АЕЦ и прочие – обобщава.

И като стана дума за прокурори и съдии… Майко блага! Към Ниагарския се прибави и водопадът Виктория. В словесно изражение. Над 1000 кубика в секунда! Най-много съм оказал помощ да бъде определен за арбитър Лозан Панов, - отсече като парен чук Борисов.

- Лозан Панов?... - едвам не изтърва химикалката Цветанка.

- Точно по този начин. През парламентарната група… Аз съм им споделил. Идвал е и при мен. Много пъти… Аз съм го направил…

Това се повтаря няколко пъти. След това тематиката се връща още веднъж към правораздаването и основния прокурор.

- Цацаров е доста грамотен. Чел е доста. Много книги е чел и може по този начин, да обхване… Той може да спори с всеки, щото чел, чел… Ще го убеди. А Гешев… той… практик, на терен работи. Той с Министерство на вътрешните работи ще се разбере много… Знае на практика да действа… Ше видите…

- Можеше да предложите някой различен, да има съревнование, - Цветанка не се отхвърля. Още не е схванала, че е мъчно сред водопад и картечница. Нищо, опитът й ще се регистрира като плюс.

- Говорил съм. С други. Не стават. Мързи ги. Много ги мързи. Мързи ги, много… Не стават. Това са най-хубавите. Няма други. Мързеливи…

***

Драги съотечественици, без плавници, шнорхел и бронежилетка – толкоз. Разбира се, за десерт - покачвания кредитен рейтинг на страната. Това е оценката за нашата работа. Няма споделил президента, премиера или политици. Казали са го скъпо платени специалисти от международна организация ( " Стандарт енд пуърс " (S&P Global Ratings)). И имаме най-нисък дълг от целия Европейски съюз. Щото сме спестовни и внимаваме. Нашите деца и внуци няма да заплащат като някои други. Имаме запас и подготвеност, в случай че стане нещо, да го покриваме, - сподели тежката си дума министър председателят Борисов.

Няма лабаво, както виждате.

***

И като стана дума за външни дългове… Топ 10 на страните с най-голям външен дълг: Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Нидерландия, Япония, Испания, Италия, Ирландия и Люксембург. Тези са и измежду най-развитите стопански системи и демокрации в света. Странно, нали?

Най-нисък външен дълг имат Северна Корея, Палау, Ниуе, Уолис и Футуна…

***

Едно предаване, а толкоз доста вести. И всичките от положителни по-добри. Да не не помни: Само Борисов е бил пред камината с американския президент. Като го дават по медиите с едно лице..., такова... дупки по него... Ама онлайн е доста прелестен. Говорихме два часа, сакаш една минута... Умен е, - разказа американските завоевания министър председателят Борисов.

***

Пейте джуджета и ти, Снежанке! Коледа идва.

При другите Дядо Коледа върви един път в годината. Тук обаче всеки ден е Коледа! Защото??????? Точно по този начин – познахте. И беше при Цветанка Ризова. И и изясни по какъв начин стоят нещата по целия свят и у нас. За което сме признателни и всички ние, естествено. И щастливи.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР