Много съжалявам, че докато 30 години ние създавахме доверие в

...
Много съжалявам, че докато 30 години ние създавахме доверие в
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Безотговорни политици сринаха доверието в изборния процес

Много скърбя, че до момента в който 30 години ние създавахме доверие в изборния развой, в този момент безотговорни политици от всички посоки сринаха това доверие и аз не виждам по какъв начин то ще бъде възобновено. Това сподели в предаването „ Това е България “ по Радио „ Фокус “ проф. Михаил Константинов, специалист по избори, дълготраен член на ЦИК.

„ Ние в България доста сполучливо сме се разделили на две съвсем равни елементи – едните са срещу машините изрично, другите изрично срещу хартията. Не виждам по какъв начин ще угодим на всичките “, счита той.

По думите му е реалност, че машините смъкнаха изборната интензивност. Проф. Константинов обърна внимание, че на изборите с цялостно машинно гласоподаване за секциите над 300 гласоподаватели и трите пъти със 600 хиляди гласоподаватели по-малко, в сравнение с април предходната година.

„ Огромна е виновността на българските политици, че позволиха в такова състояние да докараме българската изборна система. Българската изборна система настоявам, че като отчитане е най-подробната и най-съвършената в света. Няма друга такава система “, посочи специалистът.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР