Много са причините, които ни карат да сме зли и

...
Много са причините, които ни карат да сме зли и
Коментари Харесай

Без подкрепа от таткото майката става зла към детето

Много са аргументите, които ни карат да сме зли и раздразнителни и да не се държим с детето по този начин, както ни се желае. Умора, недоспиване, финансови усложнения, проблеми с колегата, неприятно самочувствие... Това са единствено част от аргументите.

Американски учени вършат анкета измежду 182 работещи родители от щата Охайо и установяват, че майките, които са склонни към тревога, стрес, неудовлетворение и яд, демонстрират експанзия в връзките си към детето в тези случаи, когато не получават поддръжка от своите сътрудници.

В хода на изследването учените наблюдавали държанието на бременната и равнището ѝ на стрес по няколко критерия, които всяка сама определяла:  „ Чувствам се по-незначима от останалите “, „ Често се усещам напрегната и нервна “, и „ Често се усещам безпомощна и желая някой да ми реши проблемите “.

Когато бебето им навършило 3 месеца, родителите получили задача дружно да го преоблекат – да му смъкват памперса, да го сменят и да му сложат чисти дрешки, разделяйки между тях отговорностите. Качеството на взаимоотношения учените определяли според от това дали по време на преобличането двамата сътрудници се подкрепяли или в противен случай – подлагали на критика се, възмущавали се и се упреквали един различен.

На последния стадий – когато детето било на 9 месеца, родителите трябвало трябвало да си поиграят с него. Учените следили какъв брой търпеливо те се занимават, как приказват  и взаимодействат с детето. 

Изводите от изследването им звучат напълно разумно: дамите, които са под стрес и са неуверени в себе си, стават по-груби и внезапни, даже в наличие на колегата, който обаче не ги поддържа или даже намира мотив да ги подлага на критика.
Странно е обаче друго изобретение.

При бащите такава взаимозависимост не съществува. Стилът им на образование и отношението към децата въобще не зависи от поддръжката на майката.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР