Много са, понеже е топло и се размножават на воля.

...
Много са, понеже е топло и се размножават на воля.
Коментари Харесай

Направете си сами натурални репиленти срещу комари (рецепти)

Много са, тъй като е топло и се развъждат на воля. А тъй като и на хората им е топло, са извадили на показ прекалено много от себе си


Ухапванията са неприятни, тъй като сърбят, само че някои инсекти могат да провокират още по-големи проблеми – алергична реакция или да предадат разнообразни инфекции.

В аптеките и в магазините се продават какви ли не смеси, с които да се намажете или пък да разпръсквате у дома, с цел да не ви атакуват кръвосмучещите ин-секти. Но в случай че не желаете химия, можете да си забъркате ефикасни лосиони от натурални артикули.

Зрънцата карамфил са със мощен мирис. Да се намажете с лосион от тази фалшификация, е от изгода за здравето ви – той има антиоксидантни, противогъбични, антибактериални, антивирусни, антисептични, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Карамфилът съдържа над 30 съставки, като най-ценно е етеричното масло, наречено евгенол. Освен това е източник на калий, натрий, фосфор, желязо, манган, йод, калций, магнезий, витамини 1C и С, омега-3 мастни киселини.

Лосионът се прави от 500 мл алкохол, 100 г карамфилови зърна, 100 мл базово масло (бадемово, сусамово, бебешко олио). В спирта накиснете карамфила за 4 дни. Сутрин и вечер разбърквайте добре. На четвъртата вечер прибавете маслото и лосионът е подготвен. Втривайте няколко капки в кожата и насекомите ще стоят надалеч от вас. Може да напръскате домашните любимци, с цел да ги пазите от бълхи.

Насекомите никак не обичат миризмата на лавандула. Етеричното масло от тази билка ще ги прогони вечер, като го поставите примерно в двуетажна лампа – изпод гори свещ, която нагрява плитък съд с лавандулата. Можете да си купите и масло, уместно за мазане – като се изключи че ще държи надалеч насекомите, то е доста подхранващо за кожата. Същото се отнася и за соевото масло.

Розмариновото масло е мощен репелент. Преди обаче да се намажете, тествайте малко върху ръката за алергична реакция. От него можете да приготвите и спрей, с който да пръскате себе си и стаята. За повече мирис може да смесите масла от розмарин, лавандула, хвойна, лимон (а можете да ги употребявате и по отделно) със алкохол. Разклатете добре и дръжте в хладилника един ден. Пак разклатете, прелейте в шише с разпръсквач и употребявайте постоянно.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР