Много са начините за приготвяне на вкусни яйца и всеки

...
Много са начините за приготвяне на вкусни яйца и всеки
Коментари Харесай

Тайната за идеалните бъркани яйца

Много са методите за подготвяне на вкусни яйца и всеки си има своя обичан. Независимо дали ги избираме варени, пържени, поширани, печени, на омлет, в киш или фритата, яйцата се вписват идеално във всяка закуска, обяд или вечеря.
Прочетете още
И даже и да си мислим, че надали може да съществува някоя по-различна загадка за приготвянето им от тези, които несъмнено към този момент знаем, ще останем сюрпризирани. Защото в реалност има.

Напоследък в интернет пространството все по-често можем да забележим готварски видеа, в които яйцата се вършат по един доста съответен, новаторски метод. Въпросният способ дава обещание, че крайният резултат са допустимо най-пухкавите бъркани яйца. Освен това е и много елементарен за осъществяване и даже не включва някоя " загадка " съставна част, както евентуално може би всеки би предположил.

Ето и в какво тъкмо се състои методът на подготвяне на идеалните бъркани яйца.

За начало разрушаваме яйцата в купа и към тях прибавяме няколко капки вода. Макар и да са единствено няколко, значимо е да не ги пропущаме. Вместо препоръчваните в други предписания сметана или мляко, за тази е нужно просто да прибавим малко вода в купата с яйцата. Разбиваме ги.

light and fluffy scrambled eggs, my most highly requested tutorial????

След това загряваме тиган на междинен до мощен огън и го намазняваме с масло. След като то " шупне ", само че не оставяме да загори, сипваме яйцата.

Когато видим, че към този момент се стягат, е време да стартираме да ги избутваме от външната страна на тигана към средата благодарение на шпатула. Повтаряме това придвижване неведнъж, като " набръчкваме " яйцата.

След като те са към този момент сготвени на към 90% и са към момента леко течни от горната страна, изключваме котлона и покриваме тигана с похлупак, с цел да се запарят за към пет минути. Това е и последната стъпка, след която към този момент имаме подготвени съвършени бъркани яйца, които вървят идеално с намазан с масло изгорял самун и свежа гарнитура по желание, написа The Kitchn.

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР