Много са факторите, които влияят на възможностите за зачеване. Храната

...
Много са факторите, които влияят на възможностите за зачеване. Храната
Коментари Харесай

Храни, които помагат да забременеете

Много са факторите, които въздействат на опциите за забременяване. Храната е един от тях. Тя заема централно място във функционалностите на организма, в това число в репродуктивната.

Някои храни въздействат извънредно позитивно върху плодовитостта и усилват възможностите за бързо и здравословно забременяване. Кои са те?

Боб
Бобът е доста богат на растителни протеини, които усъвършенстват клетъчното здраве и усилват възможностите за забременяване. Те са доста по-полезни от животинските протеини, тъй като защищават от повишение на холестерола.

Сладолед
Ура! Можете да похапвате сладолед без скрупули, тъй като съгласно едно изследване на Nurses’ Health той усилва плодовитостта. Пълномасленият сладолед балансира половите хормони и усъвършенства овулацията.

Тъмнозелени листни зеленчуци
Спанакът, руколата, броколите и всички останали сходни на тях зеленчуци са с високо наличие на фолиева киселина. Тя усъвършенства овулацията при дамите и подтиква сперматозоидите при мъжете. Фолиевата киселина понижава риска от импровизиран аборт.

Тиквени семки
Тиквените семки са с високо наличие на желязо. Проучванията демонстрират, че дамите с недостиг на желязо имат проблеми с бременността. Хапвайте повече тиквени семки за по-голямо количество от значимия минерал.

Пълнозърнест самун
Той балансира равнищата на захарите в кръвта и е доста по-полезен от рафинираните брашна, от които се прави белият самун. Резките покачвания на инсулина водят до проблеми със зачеването, както и високите равнища на кръвната захар. Пълнозърнестият самун оказва помощ за балансиране на тези стойности.

Зехтин
Зехтинът също оказва помощ в нормализирането на равнищата на инсулина и кръвната захар. Той понижава възпаленията в организма, което подтиква овулацията и спомага за здравословното развиване на ембриона.

Сьомга
Сьомгата е доста богата на омега-3 мастни киселини, които подтикват секрецията на полови хормони. Те имат свойството още да усъвършенстват кръвообращението, което е значимо за зареждането на репродуктивните органи с хранителни субстанции и О2. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР