Много рядко се случва да станем свидетели на премиерата на

...
Много рядко се случва да станем свидетели на премиерата на
Коментари Харесай

Българският електромобил, който ще се продава в Калифорния

Много рядко се случва да станем очевидци на премиерата на български артикул. Особено когато става въпрос за толкоз комплициран, колкото е електрическият автомобил.

Kinetik 07 съставлява състезателен модел с напълно електрическо задвижване, който към този момент е просто първообраз на Kinetik Automotive, само че в бъдеще се чака и премиерата на негов сериен вид.

Създателите на колата - създателят на компанията Теодоси Теодосиев и дизайнерът Костадин Костадинов - дават обещание, че всеки създаден от тях автомобил ще бъде друг от другите. А клиентите ще могат да персонализират колата си, с цел да дава отговор тя на техните съответни желания.
 Снимка 447230

Kinetik 07 се задвижва от електродвигател с мощ 644 к.с. и 800 Нм оптимален въртящ миг, които са задоволителни за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 2.7 секунди.

Впечатляващ е и фактът, че над 90% от софтуера на колата е основан от екипа на Kinetik Automotive, вместо да употребяват към този момент подготвена ръководеща система.
 Снимка 447232

Почти всички елементи също са напълно нови, като огромно количество от тях са направени благодарение на 3D принтер. В това число не влиза шасито на колата, което е взето непосредствено от английския производител Caterham.
 Снимка 447231

Плановете на Теодоси Теодосиев и неговия екип са да получат документ за дребен авто производител в Калифорния, където ще е и първото посланичество на компанията. Ако всичко потръгне добре, разрастването ще продължи в Монако.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР