Много рускини изпълниха малките обществени парни бани, веднага щом те

...
Много рускини изпълниха малките обществени парни бани, веднага щом те
Коментари Харесай

Руснаците се втурнаха към обществените бани след седмици без топла вода

Много рускини извършиха дребните публични парни бани, незабавно щом те възобновиха работа след рестриктивните мерки, наложени поради ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Посетителките се любуват в тях на горещата вода, след шест седмици, през които бяха лишени от това наслаждение. За доста руснаци от дребни градове публичните бани са единственият метод да се изкъпят като хората, тъй като по-старите жилища нямат централно отопление и топла вода.

Спад в броя на умрелите от COVID-19 в Русия

В Тутаев - дребен град на брега на река Волга, на към 300 километра североизточно от Москва - единствено 71 % от 40-те хиляди поданици разполагат с всички улеснения, демонстрират публични данни. "За нас това е нужда, защото не можехме да се изкъпем ", споделя Светлана Травникова, една от първите посетителки в локалната баня. "Как е допустимо да не можеш да се изкъпеш, без значение дали има пандемия? ", добавя тя. Друга посетителка на банята в първия работен ден през вчерашния ден - Ирина Кутавцева, сподели, че за нея ходенето на баня е мотив за празник.

Служителката в банята Тамара Брюкова, екипирана с маска и гумени ръкавици, споделя, че непрестанно има позвънявания от хора, нуждаещи се от гореща вода и пара. Къпането в локалната баня става в обособени дни за мъжете и за дамите, ето за какво всичко през идната седмица е резервирано, добавя Брюкова. Желаещите би трябвало да се записват авансово, с цел да се ограничи броят на посетителите едновременно, поради условията за обществена отдалеченост. На входа на всеки се мери температурата. Залата с горещата пара се дезинфекцира след всяко 90-минутно посещаване.

Русия повтори скръбен връх

Обществените бани в доста съветски райони остават затворени, защото решението за облекчение на ограничаващите ограничения се взема от локалните управляващи съгласно обстановката на място. Местни представители на управляващите в Ярославска област, в която се намира Тутаев, бяха отправили странното предизвестие баните "да работят без гости или онлайн ", с цел да се предотврати разпространяването на ковид. Тази рекомендация породи незабавно митинги. "Баните да работят отдалечено, без гости е насмешка ", сподели жителят на Тутаев Владимир Коломенски и добави, че когато хората не могат да се къпят, те излагат на риск здравето си ", означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР