Много развити демократични държави преживяват такива периоди на политически кризи.

...
Много развити демократични държави преживяват такива периоди на политически кризи.
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Съдебната реформа се превърна във фетиш

Много развити демократични страни претърпяват такива интервали на политически рецесии. Така беше в Италия, Белгия, Израел и така нататък От такива страни можем да се учим.

Не че би трябвало да се гордеем с подобен интервал, уповавам се това да е последната такава ротация от парламенти и нещата да се стабилизират, само че не мога да бъда уверен, че ще стане по този начин.

Това разяснява в ефира на Nova News юристът и някогашен длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков.

По думите му рецесията е в неналичието на диалогичност, тъй като „ партийният нарцисизъм надвива над националните ползи “.

По адрес на служебното държавно управление проф. Герджиков счита, че то се оправя „ доста добре “.

Съставът беше доста първокласен и не е инцидентно, че президентът гласоподава доверие на същия този кабинет, с едно-единствено изключение в лицето на проф. Минеков, към който се струпаха негативи, изясни той.

По тематиката с правосъдната промяна проф. Герджиков означи, че се е трансформирала във „ култ “ за депутатите.

Не обичам промените да се вършат преждевременно, а ние сме царе в това. Това е наша остаряла уязвимост. Тази правосъдна промяна се трансформира във култ, с единствената цел да смъкват основния прокурор. Това е нож с две остриета.

Ако по този начин елементарно се смъква основният прокурор, това ще е рисково, тъй като няма да може да прави качествено своята работа, предизвести юристът.

Проф. Герджиков съобщи още, че поддържа концепцията за нова Кръгла маса както през 90-те години.

,,Може да се намерения по този въпрос, тъй като наподобява рационално – политическите водачи на огромните партии да седнат и да намерят общото. Би било потребно “, приключи той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР