Много промени в провеждането на двубоите в руската Суперлига се

...
Много промени в провеждането на двубоите в руската Суперлига се
Коментари Харесай

Руският волейбол се готви за новия сезон: много тестове, никакво ръкостискане и душ в шахматен порядък

Много промени в провеждането на дуелите в съветската Суперлига се вкарват от новия сезон като следствие на пандемията от ковид. От Руската федерация по волейбол (VFV) ще наблюдават за спазването на новите правила, които са уредени в специфичен документ.



Ето защо става въпрос:

Залите да бъдат запълнение на 10% от потенциала си. В някои дребни зали, в които може да влязат не повече от 100 фенове (при отдалеченост от минимум 1,5 - 2 метра) даже се изискват маски и ръкавици. Преди да влязатв оборудванията, почитателите би трябвало да мерят телесната си температура с безконтактен термометър на входа. Хората с нараснала телесна температура (37 ° C или повече) или със признаци на COVID-19 няма да бъдат допускани. Флакони с дезинфектанти би трябвало да бъдат инсталирани в залите.

Регламентите не разрешават продажбата на хранителни артикули към спортните зали, като се изключи бутилирана вода.


Теренът се преглежда като " чиста зона ", както и зоната, в която ще бъдат ситуирани волейболистите, съдиите, медицинските лица, защитата, чиновниците на антидопинговите организации, операторите на системата за видеоповторение, подавачите на топки, телевизионните оператори, фотографите, публицистите и така нататък Всички те ще би трябвало да показват негативни PCR проби преди мачовете и им е неразрешено да напущат „ чистата зона “ по време на срещите. Церемониите преди мач също ще се трансформират.


Съдиите и играчите излизат ще излязат на полето настрана. Няма да има здрависване сред противници, както и замяна на сувенири и отборни фотоси. Освен това всички присъстващи в залата би трябвало да носят маски и ръкавици. Състезателите имат право да ги смъкват по време на загрявката и по време на мача, а съдиите след края на загрявката. Всички топки би трябвало да бъдат дезинфекцирани преди и след срещите, както и по време на почивките. Дори в съблекалните е разпоредено спазването на обществена отдалеченост.

" БИЗНЕС Online "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР