Много професионални футболисти по света получават малко повече от средния

...
Много професионални футболисти по света получават малко повече от средния
Коментари Харесай

ФИФПро: Много футболисти не могат да си позволят намаляване на заплатите

Много професионални футболисти по света получават малко повече от междинния приход и не могат да си разрешат понижаване на заплатите си по време на пандемията от ковид, оповестиха от ФИФПро (Световният съюз на футболистите) за Ройтерс.

Играчите във Висшата лига на Англия бяха призовани да се съгласят на понижаване на заплатите, до момента в който мачовете са прекъснати, само че генералният секретар на ФИФПро Йонас Баер-Хофман сподели, че обстановката е доста друга в други страни.

"Повечето играчи имат приход доста по-малко от междинния в страните им. Футболисти с минимална работна заплата съществуват по целия свят и за тях всяко понижаване може да има фрапантни последствия във връзка с възнаграждение на наем или закупуване на хранителни артикули за техните фамилии ", сподели Баер-Хофман.

Той добави, че даже в огромните шампионати обстановката може да варира доста в другите клубове. "В Ювентус има напълно разнообразни заплати от тези в тимовете на 17-о, 18-о или 19-о място в Серия А ", съобщи той.

Миналата събота италианският първенец Ювентус разгласи, че техните футболисти са се съгласили на понижение на заплатите от март до юни, съглашение, което Баер-Хофман приветства. Той добави, че въпреки множеството от клубовете да се държат рационално в това отношение, има и изключения.

"Имаме опасения, че в някои елементи на света доста клубове към този момент вземат еднолични решения във връзка с уволнения и понижаване на заплатите при условия, които играчите просто не могат да си разрешат. По-голямата част от клубовете са в съществено финансово усложнение и не желая да синтезирам, само че виждаме случаи на безотговорни и цинични реакции ", добави Баер-Хофман.

Извън по-богатите лиги рецесията с ковид може да бъде "катастрофална ", защото клубовете могат да останат без приходи в продължение на шест месеца. "Ако това докара до всеобщи банкрути, тогава, несъмнено, освен играчи, само че хиляди други хора, които работят в професионалната футболна и спортна промишленост, ще изгубят работата си ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР