Много приятели, почитатели, светски лица и политици лично поздравиха пловдивския

...
Много приятели, почитатели, светски лица и политици лично поздравиха пловдивския
Коментари Харесай

Христо Бозуков се сгоди на изложбата си

Много другари, фенове, всемирски лица и политици персонално поздравиха пловдивския живописец Христо Бозуков за огромната му представителна галерия „ Ние, Вие, Те, ХrистоБ. на 10 “, открита на 3 август в зала „ 2019 “ на ул. “Гладстон ” №32.

Освен с чудесните си нереални произведения художникът, който наскоро навърши 35 години,  впечатли гостите с една изненада – сервира годежен пръстен на своята дългогодишна другарка Джей Хауари – арт управител. Двамата живеят и работят в Нидерландия.

Джей Хауари имаше главен принос в организирането на артистичната стратегия за откриването на изложбата на Христо, синтезирайки в общо прекарване живопис, музика и мода.

17-годишната арт дизайнерка Венета Павлова показа проектирани от нея дамски тоалети, въодушевени от картините на живописеца.  Изпълението на облеклата е на PacyParapanova atelie. А и самият създател отбелязва: “Тази галерия е за дамите и Жената ”.

Като обожател на изкуството на Христо Бозуков някогашният пловдивски кмет и депутат Иван Тотев резервира за себе си две от изложените живописни платна. Изложбата може да се види до 23 август.

Проектът е подсилен от Национален фонд “Култура ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР