Много притеснително! Японски учени са открили увреждане на белите дробове

...
Много притеснително! Японски учени са открили увреждане на белите дробове
Коментари Харесай

Силно обезпокоително откритие на японски учени доказа, че при изкаралите безсимптомно COVID-19 има

Много притеснително! Японски учени са разкрили увреждане на белите дробове при хора, които са преболедували ковид без признаци. Те са провели проучване на положението на 104 души, заразили се с COVID-19 на круизния транспортен съд Diamond Princess. 

Японците са изучавали резултатите на направените компютърни томографии. От 104 пасажера, 76 души са изкарали заболяването без никакви признаци. При повече от половината от тях са открити промени в белите дробове - така наречен " резултат на матовото стъкло ", написа блиц. При останалата част от групата най-разпространени като признаци били кашлицата (20%), температура (11%) и обща уязвимост (10% случая).

От създаването на японските учени излиза наяве, че даже и да е безсимптомно, прекарването на ковид не минава, без да нанесе провали върху хората. 

Промяната в прозрачността на белодробната тъкан е признак, обвързван с увеличение на дебелината на стените сред алвеолите. 

Матовото стъкло може да се откри само посредством тънки томографски срезове. С сходни увреждания са хората, прекарали тежки пневмонии или върлите пушачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР