Много предприемачи отдават своя успех на работата в мрежа –

...
Много предприемачи отдават своя успех на работата в мрежа –
Коментари Харесай

Интроверти и лидери - 2 в 1

Много бизнесмени отдават своя триумф на работата в мрежа – посещаването на разнообразни събития, запознанството с верните хора и завързването на диалози, които водят до сключването на бизнес покупко-продажби.

Взимайки поради всичко това, може да наподобява, че екстровертите имат съществено предимство в предприемачеството. Въпреки това, зад доста от най-успешните компании света стоят точно интроверти. Вземете за образец шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг и именития вложител Уорън Бъфет. Всъщност, някои от тези водачи даже считат, че качествата, присъщи за интровертите, са им дали преимущество в бизнеса.

От Inc.com споделят мненията на 8 сполучливи бизнесмени, които са употребявали качествата си на интроверти, с цел да напреднат в бизнеса. Ако сте интроверти, вземете образец от тях и подобрете личните си лидерски и бизнес умения.

1. Независимост и самодостатъчност

Тъй като интровертите ценят времето, което прекарват уединено със себе си, те по-често намират решение на съответни проблеми сами, вместо да търсят помощ от някой различен, споделя Соломон Тимъти, президент на of OneIMS. Тази самодостатъчност може да бъде огромно преимущество в бизнеса.

„ Интровертите не се нуждаят от непознати упътвания, поддръжка или ентусиазъм, с цел да не престават напред по своя път. Те постоянно могат да намерят мотивация вътре в себе си “, прибавя той.

2. Ефективност и консервация на силата

Според Марио Пешев, основен изпълнителен шеф на DevriX, представен от Inc.com, водачите интроверти знаят по какъв начин да пазят силата си за значимите неща.

„ Това води до по-добър надзор върху ръководството на процесите, търсенето на информация по структуриран метод и провеждането на срещи с най-малък брой на непотребни взаимоотношения “, споделя той.

3. Слушане и наблюдение

Интровертите нормално са положителни слушатели, които следят от близко всяка значима за тях обстановка. Тази „ суперсила “ може да бъде от голяма изгода в връзката с други хора, защото тя оказва помощ на интровертите да задават положителни въпроси, които предизвикват техния събеседник да приказва за себе си.

„ Хората ще ви запомнят като страховит комуникатор, даже и да не сте създали нищо друго, с изключение на да задавате въпроси “, споделя Алиша Наваро, президент на 2 Hounds Design. „ Това може да ви донесе доста нови знания и да ви разкрие благоприятни условия, за които даже не сте си помисляли “, прибавя тя.

4. Комуникация лице в лице

Тъй като интровертите нормално се оправят по-добре в обществените взаимоотношения с един човек (или дребна група от хора), Патрик Барнхил, създател Specialist ID, Inc, поучава водачите интроверти да управляват екипите си на правилото на срещите на четири очи.

„ Срещите на четири очи с вашите чиновници ще ви разрешат да се възползвате от способността си да ръководите екипа си дейно. Също по този начин, по този метод вие ще изградите нужното доверие и почитание, което ще ви се отплати по късно, когато свикате среща на целия екип и всеки един от чиновниците ви слуша деликатно, до момента в който говорите “, прибавя той.

5. Съпричастност

Интровертите нормално имат доста по-силно развито възприятие на съпричастност от екстровертите, което значи, че те разпознават по-добре дребните елементи в езика на тялото на своите събеседници и че са наясно с прочувственото им положение. Според Джъстин Фаерман, съосновател и основен редактор на Conscious Lifestyle Magazine, това може да помогне на интровертните водачи да схванат по-добре същинските усеща на другите хора.

„ Това качество води до построяването на по-добри връзки и взаимоотношения на работното място и до по-голям триумф, когато бъде употребявано по верния метод “, споделя Фарман.

6. Силни писмени информационни умения

Интровертите са мислители, споделя Ангела Рут от Calendar. Те може да не са толкоз склонни да приказват пред аудитория, само че нормално са майстори на общуването в писмена форма.

„ Интровертите могат да употребяват дълбоката си емоционалност и схващане, с цел да основат известие, което ясно показва техните мисли и визии. “, споделя Рут.

7. Даване на образец

Джоел Матю, основен изпълнителен шеф и създател на Fortress Consulting, отбелязва, че водачите интроверти, които водят посредством предоставяне на образец, са изключително положителни в насочването на своите чиновници в вярната посока.

„ По този метод те демонстрират, че няма работа, която да е под достолепието на водача и че са подготвени да застанат един до друг със своите чиновници. Това оказва помощ за построяването на доверие и приятелство в екипа. По този метод си гарантирате, че гласът ви ще се чува ясно и мощно от всички “, прибавя Матю.

8. Самоанализ

Интровертите са по-склонни да си вършат самоанализ и интроспекция, споделя Никол Муньос от Nicole Munoz Consulting, Inc. Това значи, че водачите интроверти осъзнават по-добре личните си неточности и схващат какво е нужно да създадат, с цел да ги поправят – умения, които са от сериозно значение за персоналното развиване.

„ Добрият водач, които има способността да въодушевява другите, би трябвало първо да се концентрира върху личното си развиване и професионален напредък, преди да изиска също от своя екип “, прибавя тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР