Много преди този вирус SARS Cov-2 е описано, че всяка

...
Много преди този вирус SARS Cov-2 е описано, че всяка
Коментари Харесай

Проф.Кюркчиев: Имунната система не трябва да е силна, трябва да е балансирана

„ Много преди този вирус SARS Cov-2 е разказано, че всяка вирусна зараза има своя виропатичен резултат и своя имунопатичен резултат – отрицателните последици на организма в резултат на свръхреакцията на имунната система “, разяснява по БНР проф., шеф на Лабораторията по клинична имунология в университетската болница " Св. Иван Рилски " по отношение на клиничения имунитет и за какво прекомерно подтикваната имунна система с добавки и медикаменти може да е рискова при.
„ Не е ясно при кои хора ще се прояви това, само че опитите за авансово изкуствено повишение на имунитета посредством имуностимуланти, с концепцията да не те хване вирусът, са идеална причина това да стане, според мен “ – акцентира имунологът.
Според него безконтролното взимане на имуностимуланти не е безобидно.
" Това сочи цялостноият ми опит. Това е рисково. не би трябвало да е мощна, тя би трябвало да е уравновесена и добре контролирана, имуностимулантите също би трябвало да се дават под лекарско наблюдаване – те си имат показания ".
Такова е ситуацията с приемането на витамините – те също не може да се вземат без нужда от тях. Това се отнася и за витамин С.
„ Витамин D се предлага да има положителни равнища, тъй като той има регулаторни функционалности на бурната реакция на имунната система – като тази цитокинова стихия “.
Пациентите с автоимунни болести не са по-уязвима група от останалите към ковид, разясни още експертът.
 Д-р Иван Маджаров изброи четири чести признака на COVID-19 Д-р Иван Маджаров изброи четири чести признака на COVID-19
Аз мисля, че ненадейно няма да бъдем блокирани и в случай че се постановат силови ограничения, това значи, че не сме съумели да убедим обществото. Това...
" Може би към края на лятото на последваща година ще има ваксина против ковид. Засега данните сочат, че той не е податлив да мутира.
Около 4 на 100 от хората в международен мащаб прекарват тежко ковид. Това не се трансформира от началото на пандемията до момента.
Възрастните хора е добре да си слагат противогрипна ваксина ", посъветва експертът.
От времето на заразяване - дали по едно и също време или поредно с грип и с ковид, ще зависи какъв брой тежко ще протече болестта на пациента - разяснява още проф.Кюркчиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР