Много преди матурите и кандидат- студентските изпити, Филологическият факултет на

...
Много преди матурите и кандидат- студентските изпити, Филологическият факултет на
Коментари Харесай

Пловдивският университет предизвиква зрелостници на национално състезание по български език

Много преди матурите и кандидат- студентските изпити, Филологическият факултет на Пловдивския университет провежда национално съревнование по български език и литература за зрелостници. Онези от тях, които получат отлични оценки, ще могат да се запишат студенти, в случай че изберат една от следните специалности- българска лингвистика, славистика, български език и корейски език, български език и китайски език, български език и съветски език, български език и френски език, български език и италиански език, български език и новогръцки език, български език и турски език, български език и история, български език и испански език, български език и немски език, български език и португалски език, български език и гражданско обучение.  Ако желанието им е друга компетентност, оценката от надпреварата, която ще бъде приравнена към шестобалната система, ще бъде със статут балообразуваща.  
Състезанието ще се организира в постройките на Пловдивския университет, като залите ще бъдат конкретизирани в допълнение и ще продължи три астрономически часа. Като формат, ще е доста близо до държавния зрелостен изпит, само че по-подробно за примерните задания може да се види тук.
Състезанието ще се организира на 1 февруари, събота, от 11 часа. Желаещите да се включат в надпреварата би трябвало да попълнят следната форма за регистрация тук .
Срокът за регистрация е до 28 януари, а описът с записаните участници и разпределението им по зали ще бъде разгласен на 30 януари. Участието в надпреварата е гратис, претендентите би трябвало да носят единствено персоналните си карти.  Резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Филологическия факултет в границите на 10 дни по- късно. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР