Много преди лекарствата да се появят, хората опитват най-различни начини

...
Много преди лекарствата да се появят, хората опитват най-различни начини
Коментари Харесай

Мумия на прах и мармалад от кръв - медицината през XVII век

Много преди медикаментите да се появят, хората пробват най-различни способи да се оправят с ежедневните физически неразположения.

В историята са останали редица записи за мистериозни отвари, композиция от билки и… един малко по-изненадващ способ за лекуване – канибализъм под разнообразни форми.

Във видеото горе разберете няколко забавни обстоятелството за медицината

През XVI и XVII век европейците от всички обществени прослойки - от елементарни селяни до кралски особи, се трансформират в „ медицински канибали “, тъй като за доста лекове по това време съществена съставна част била разнообразни човешки елементи.

Зловещи фотоси на медицината в предишното

Най-често се употребила мумия на прахуляк, само че това не изключва и използването на по-свежа плът и кръв.

Всичко стартира с египетските мумии,

които европейските доктори правели на прахуляк, и употребявали за прекъсване на вътрешни кръвоизливи. Черепите на мумиите били особено за лечение на главоболие и се добавяли в прахообразна форма в разнообразни питиета.

Древните канибали готвели човешкото с чили и анато

Някои европейци слагали прахуляк от череп на мумия в горещия си шоколад след инсулт или при кръвоизлив, а крал Чарлз II пък го добавял към алкохола си с разнообразни цели.

Мъхът и загнилата плът по мумиите също били високо ценени - те се употребявали за лекуване на епилепсия и кървене на носа.

С времето стартират да се употребяват и „ нови “ трупове

Лекарите изсмуквали телесните мазнини на мъртъвците и ги ползвали върху отворени рани, с цел да предотвратят възпаление и да забързат процеса на зарастване.

Лекарят, който през XIX в. изгуби работата си поради измити ръце

В този интервал стартира да се предлага и пиенето на кръв, само че единствено в случай че е прясна и към момента съдържа „ силата на живота “. Германско-швейцарският лекар Парацелз даже съветвал пациентите си при опция да пият кръв от жив човек.

В Канада пият коктейл с изсушен човешки палец от крайник

За по-гнусливите пък през 1679 година е написана рецепта по какъв начин да одобряват кръв под формата на мармалад.

А за какво хората са консумирали човешки елементи под разнообразни форми?

До тази неприятна всеобща процедура се стига поради вярването, че труповете носят в себе си духа на умрелия. Това е и повода кръвта, изключително от млад мъж или девственица, да се е смятала за извънредно мощен лек.

ВИЖТЕ ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МЕДИЦИНСКИ ПРАКТИКИ ОТ МИНАЛОТО

Всичко това може да звучи като нелепа небивалица,

само че редица текстове са документирали ужасяващата процедура на европейците през ХVI и ХVII век. Дори самият Леонардо да Винчи написа за това:

„ Ние резервираме живота си със гибелта на другите. В мъртвите остава живот, който откакто се свърже със стомаха на живите, се трансформира в един сензитивен интелектуален живот “.

Всъщност практиката стартира доста по-отдавна,

в случай че се замислим. Известно е, че още римските гладиатори пиели кръвта на враговете си, с цел да вземат силата им, а в Месопотамия и Индия от антични времена употребявали човешки елементи за лекуване.

Няколко заболявания, които в миналото са разбирани и третирани неверно

С времето и появяването на новите способи за лекуване, канибализмът се практикува все по-рядко. Въпреки това даже и през ХХ век в Германия е било допустимо да си купиш прахуляк от мумия и разнообразни човешки органи.

Днес медицината продължава да употребява органите и кръвта на хората за лекуване, само че сигурно трансплантациите на органи и преливането на кръв са доста по-различни и хуманни медицински способи от консумирането на човешки елементи.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Четете още:

В предишното хомосексуалността е определяна като болест

Когато хората не знаеха, че цигарите са нездравословни и децата пушеха наедно с възрастните

"Бащата на актуалната гинекология " опитал върху тъмнокожи робини
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР