Много преди да се регистрират тези случаи на коронавирус в

...
Много преди да се регистрират тези случаи на коронавирус в
Коментари Харесай

Експерт: Заради коронавируса хората започнаха да си мият ръцете

 " Много преди да се записват тези случаи на ковид в България, бяха изпратени инструкции от министъра на опазването на здравето, публикувани от Районните здравни инспекции. В тях се даваха инструкции по какъв начин да се настрои активността на съответни лечебни заведения. Там няма нещо по-различно от това, което е за предварителна защита и лекуване на един грип, какъвто и да бил той ".

Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия проф. Генчо Начев, шеф на болница " Св. Екатерина " - София.

" На базата на тези указания са основани вътрешни правила. Персоналът е с маски, всяко подозрително лице се изпраща за проби. Взети са ограничения и не би трябвало да се основава суматоха ".

От доста време е прочут казусът с дефицита на личен състав, съобщи проф. Начев. По отношение на организацията той счита, че там, където до момента тя била добра, това ще продължи.

" Смъртността от ковид е към 3.2%, смъртността от грип е 5%, сподели проф. Генчо Начев. Според него изкуствената суматоха е непотребна. Положителното е, че хората са почнали да си мият ръцете ", счита доктор Начев

Той е безапелационен, че превенция би трябвало да има, както и че градският превоз би трябвало да се дезинфекцира даже когато няма ковид.

" Във всички случаи има усложнение в работата на лечебните заведения дотолкоз, доколкото първо се стопира всякакво рандеву, което основава неприятни усеща в околните на пациентите. Второто, което е, стопират се плановите интервенции. Там взимаме спомагателни ограничения, тъй като не можем да спрем изцяло активността си ", добавя професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР