Много повече трябва да ни е страх от факта, че

...
Много повече трябва да ни е страх от факта, че
Коментари Харесай

Алекс Алексиев: Целта на Ердоган е да стане лидер в спонсорирането на тероризма

Много повече би трябвало да ни е боязън от обстоятелството, че Турция беше оповестена за страна, която спонсорира тероризма. Реджеп Ердоган се пробва да изземе водещата роля на Саудитска Арабия, като задачата му е Турция да стане водач в спонсорирането на тероризма по света. Това няма да го докара до нищо положително.
Това сподели в студиото на утринния блок на БТВ Алекс Алексиев, ръководителят на Центъра за балкански и черноморски проучвания. Изказванията на Ердоган за проверка за Лозанския контракт демонстрираха новата политика на Турция. Ердоган не един път е споменавал, че Турция има искания към разнообразни гръцки острови, които бяха уредени тъкмо с Лозанския контракт ", добави Алексиев.

Решението на Доналд Тръмп за Ерусалим трябваше да бъде взето доста от дълго време. Няма да има нова интифада. Няма да има реки от кръв в Близкия Изток. В момента нещата са напълно други в Близкия Изток. Европейският съюз не реагира вярно. Саудитска Арабия гледа сега на Израел като на съдружник. Това се дължи на несъгласието с Иран. Саудитска Арабия получава такава военна техника от Израел, каквато не може да си разреши да създаде.

Европейската политика е неправилна сега, безапелационен беше той. ИДИЛ е победена. Лошото е, че джихадистите стартират да се завръщат по родните си места. Тук, на Балканите, имаме над 1000 джихадисти, които са се били на страната на Ислямска страна и в този момент се завръщат. От това би трябвало да ни е доста по-страх, в сравнение с от признаването на Ерусалим за столица за Израел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР