Много повече консервативни гласоподаватели подкрепят нетна нулева климатична цел, отколкото не, проучването установява

...
Сред широката общественост процентът в полза на климатичната цел нарасна
Коментари Харесай

Сред широката общественост процентът в полза на климатичната цел нарасна до 56%.

„И двете широката общественост и консервативните гласоподаватели остават много положителни за нетната нула, дори въпреки някои от дебатите след Ъксбридж“, каза Адам Хоуксби, заместник-директор на Onward.

Миналата седмица министър-председателят изнесе реч, отлагаща ключови цели за климата относно бойлерите и електрическите превозни средства, заявявайки, че иска да облекчи бремето върху домакинствата и тази седмица приветства спорното зелени политики, след като междинните избори в Ъксбридж предизвикаха дебат относно схемата за качество на въздуха.

Но подкрепата за нетната нула в проучването може да бъде приветствана от премиера, който на фона на някои обратни завои се изправи твърдо по правно обвързващата цел на Обединеното кралство да достигне нетната нула до 2050 г.

Бившият председател на COP26 сър Алок Шарма се оттегля като депутат на следващите избори

Нетна нула означава максимално намаляване на емисиите и компенсиране на оставащите.

Проучването сред 4000 възрастни - проведено от Public First и публикувано в доклада Hotting Up на Onward - установи, че избирателите на торите класира изменението на климата като петия най-важен проблем, пред който е изправено Обединеното кралство, и най-сериозното глобално предизвикателство.

Проучването беше представително за възрастните в Обединеното кралство и беше проведено онлайн между 8 и 15 август.

< p>Проучването, включващо работа с осем фокус групи, предполага, че предложените забрани за газови котли и прибързаното инсталиране на термопомпи не са били добре разбрани от гласоподавателите.

В него се казва, че те също са загрижени за преместването бързо без правилната финансова подкрепа.

Но гласоподавателите на торите всъщност бяха „много по-малко притеснени“ от цената на мерките за климата, отколкото някои други области на политиката, като жилища или образование, каза г-н Хоуксби.

Правителство постави „нереалистична цел“

И повече обвини войната в Украйна, пандемията от COVID или Лиз Тръс за високите разходи за живот, отколкото обвини нетната нула.

Той добави: „Рискът е, че конкретните неща, които правителството, сменено в тази реч, е обвито в по-широк скептицизъм към нетната нула и продължаващо отдалечаване от ангажиментите за климата.

„Но те не трябва да отиват по-далеч и всъщност точно обратното. Това, което не трябва да правят, е да прилагат големи, смели политики, за да помогнат на потребителите.“

Гледайте шоуто за климата с Том Хийп в събота и неделя от 15:00 ч. и 19:30 ч. по Sky News, на уебсайта на Sky News и приложение, както и в YouTube и Twitter.

Шоуто изследва как глобалното затопляне променя нашия пейзаж и подчертава решенията на кризата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР