Много повече бонуси и награди за българските участници обявиха организаторите

...
Много повече бонуси и награди за българските участници обявиха организаторите
Коментари Харесай

Маратон Варна с повече бонуси и награди за българите

Много повече бонуси и награди за българските участници оповестиха уредниците на Маратон Варна. Традиционното и към този момент трансформирало се в знак на града събитие тази година е с по-специално и решаващо място в придобилата голяма известност лекоатлетическа верига “Бягането като метод на живот “. Дългата пролетна пауза в спорта поради здравните ограничения промени реда на маратоните и по изключение финалът в този момент ще бъде във Варна на 7 ноември. Там ще се дефинира дали някой ще завоюва огромния 20-хиляден джакпот.

Тази година варненският маратон се радва на извънреден интерес. “Никога до момента не сме имали толкоз искащи за започват. Хората търсят спортни събития и от рано се записват за присъединяване, сигурно броят на спортистите ще бъде рекорден в петата година, от както бе основан маратонът в морската столица, “ споделя Десислава Календжиева от Организационния комитет.

По тази причина домакините взеха решение да преразпределят
бонусите и тази есен да дават повече и по-големи награди за българските участници. За първи път се вкарва огромна парична премия за най-бързите българи, които ще получат по 1000 лева в случай че финишират с резултат под 2.25 ч. при мъжете и под 2.45 ч. при дамите. Ветераните над 45 година също ще бъдат
премирани за призови места в най-дългите бегови дистанции с по-големи
бонуси, които доближават до 400 лева за първенците на 42.195 км. Много огромни са наградите и за спечелилите в класическия маратон, те ще получат и при мъжете, и при дамите по 4000 лева, вторите – по 2000 лева и така нататък до наредилите се на десето място. Парични награди са планувани и за всички финиширали до шесто място на 21 км и на 10.5 км.

Отново измежду зеленината на морската столица
Стартът тази година е тъкмо в 9.30 ч. на 7 ноември, събота, по традиция от площад „ Независимост “ до Варненската опера. След това маршрутът минава по централната пешеходна зона, навлиза през основния вход в Морската градина и там към този момент се вие по алеята около самия бряг. Така спортистите още веднъж ще бягат измежду зеленината на парка, само че този път пред очите им ще бъде и морският небосвод. Участниците ще могат да избират сред три дистанции – класическата от 42.195 км, полумаратонът на 21 км и по-кратката на 10.5 км, което е причина да се включат доста фенове на бяганията в България, поканени са лекоатлетическите клубове и бегачески организации от цялата страна. Самото съревнование и всички съпътстващи го събития ще се състоят при прецизно съблюдаване на здравните ограничения.

“Бягането като метод на живот “ за пета поредна година
Маратон Варна още веднъж е част от получилата към този момент голяма известност атлетическа верига под мотото “Бягането като метод на живот “. В петата година от основаването си, поредицата от маратони започва на 30 август в Стара Загора, второто тестване бе на 11 октомври в София и финалът е плануван на 7 ноември във Варна. Това значи, че точно в морската столица ще се дефинира крайният победител и печелещ огромния Джакпот от 20 000 лева в атлетическата верига.

И тази година, уредниците са планували маратонът на Варна да се трансформира в същински празник за жителите и гостите на града. Ще има доста съпътстващи събития, сцената в зоната на старт-финала ще е непрекъснато място за занимания и спортни интензивности, които ще създадат събитието още по-колоритно и особено.

Все още можете да се запишете за присъединяване, онлайн регистрацията е отворена в уеб страницата на маратона да 1 ноември. Там можете да се кандидатствате и за доброволец.

Последни вести, детайлно трасе, метод за регистрация и детайлности за Маратон Варна са оповестени на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР