Много полезна детоксикация от захар за вашето тяло! Въглехидратите и мазнините

...
Много полезна детоксикация от захар за вашето тяло!
Въглехидратите и мазнините
Коментари Харесай

Детоксикация от излишната захар: почувствайте се по-добре за 3 дни

Много потребна детоксикация от захар за вашето тяло!

Въглехидратите и мазнините не са единствените виновници, които предизвикват повишаване на тежестта. Захарта, която консумирате всеки ден, също е отговорна.

Докато умереният банкет на захар не основава риск за здравето, средностатистическият човек употребява огромни количества захар – може би даже, без да го знае.

Популярността на храните, съдържащи добавена захар, като газирани питиета, закуски, пакетирани питиета, салатени сосове, ароматизирани кисели млека и сладки, способства доста за увеличението на захарта в тялото.

Друг източник на захар са елементарните въглехидрати. Храни като мед, чисти плодови сокове, стафиди, манго и банани са богати на елементарни въглехидрати.

Прекомерният банкет на захар също по този начин затруднява организма да приема нужните му хранителни субстанции.

Симптомите на предозиране на захар могат да включват епизоди на хиперактивност и следваща отмалялост (като повреда със захарните запаси), гъбични инфекции, меланхолия, главоболие, простуда или проблеми със синусите, умствена дезориентация и унесеност.

Хроничното претоварване със захар също може да усили риска от диабет и сърдечни болести и да усили риска от развиване на рак, изключително рак на гърдата.

Захар и наддаване на тегло

Когато консумирате огромно количество захар, тялото ви преобразува силата и я съхранява като мастни депозити.

Освен това добавената захар не се усвоява като естествена захар. Вместо това тя трансформира държанието на чревните бактерии, което от своя страна покачва равнищата на кръвната захар. Тази захар също се трансформира в лой.

Когато сте пристрастени към захарта, тялото ви прекомерно бързо трансформира нежеланите захари в мазнини.

Почти е невероятно да се спре зависимостта от захар. Когато се пробват да лимитират захарта, доста хора изпитват класическите признаци на всяко пристрастяване: горест, главоболие, гадене, отмалялост и мощен вкус.

За да заситите “глада си ”, изяждате една бисквита и тъгата, главоболието и неприятните усеща изчезват, и вие стартирате да се чувствате незабавно по-добре.

Трябва изцяло да се въздържате от захарта, с цел да прекъснете този цикъл. Практиката на сдържаност е просто психическо опрощение, което надали ще проработи.

3-дневна диета за детоксикация от захар

Ден 1

Закуска: 1 чаша овес с плодове, семена и бадеми или 3 яйца на омлет

Преди обед: дребна купичка ядки

Обяд: пилешки гърди (тиквички) с тиква, моркови, цвекло, пащърнак, ряпа, фасул и бадеми

Вечеря: пържена риба с купа зелен боб или сьомга с пържени броколи и гъби (насладете се на тези ястия, в случай че в действителност сте гладни)

Ден 2

Закуска: 1 чаша овес с плодове, семена и бадеми, или омлет със спанак

Преди обяд: дребна купичка ядки

Обяд: пържени тиквички с червен и жълт пипер и лимон, оцет и мащерка или настъргана салата от зелено и алено зеле, смесени с нарязани моркови със зехтин, лимонен сок и сол и гарнирани с нарязан магданоз

Вечеря: приготвени на пара зеленчуци по ваш избор и бобова чорба или печена тресчица със запържен бок-чой и запържени брюкселско зеле и ряпа

Вижте още: Лимонов сок: Със сигурност ще ви помогне при тези 5 казуса

Ден 3

Закуска: 1 чаша овес с плодове, семена и бадеми или омлет от 3 яйца със скариди и пържено зеле, репички и орехи

Преди обяд: дребна купичка ядки

Обяд: пържени пилешки бутчета с розмарин, култивиран чай и лимон или печено пиле с лук, черни маслини и мащерка

Вечеря: гъби с чесън, лук, моркови, целина, мащерка и дафинови листа – или – кафява оризова паста с гъби, босилек и доматен сос.

Надяваме се, че тази детоксикация от захар ще ви помогне да подобрите здравословното си положение.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР