Много пловдивчани, които плащат данъците си в нашия град, живеят

...
Много пловдивчани, които плащат данъците си в нашия град, живеят
Коментари Харесай

Ще отпаднат ли винетките за пътищата около Пловдив

Много пловдивчани, които заплащат налозите си в нашия град, живеят в прилежащите общини

Общинският консултант от „ Съюз за Пловдив “ Евелин Парасков внася запитване до кмета по отношение на предлагането на премиера Бойко Борисов за отпадане на винетки за част от републиканските пътища. На 4 януари пред Националното съдружие на общините министър – ръководителят разгласи, че има опция да се пътува без винетки наоколо до съответните общини, в случай че те поемат стопанисването им.

Кметовете в 14-дневен период трябваше да изпратят лист с секторите край обитаемоте места, за които да не се заплаща винетка. Евелин Парасков упорства кметът да отговори дали от Община Пловдив е изпратено писмо с предложение до държавното управление и водени ли са диалози с кметовете на прилежащите общини за отпадане на винетки.

Съветникът смята, че без такса минимум би трябвало да се пътува по пътя Пловдив – Асеновград, както е загатнал и министър председателят, по Околовръстното шосе и по пътя от Пловдив до хижа „ Здравец “.

„ Територията на Община Пловдив не включва извънградски и околовръстни пътища. Много пловдивчани, които заплащат налозите си в нашия град, живеят в прилежащите общини. А огромната част от жителите на общините „ Родопи “, „ Марица “, Куклен и Асеновград работят в Пловдив. “, стимулира се Парасков.

Според него освобождението от тол такса на Околовръстното шосе е минимум поклон към вложителите на индустриалните зони, които вършат толкоз доста за имиджа на Пловдив и района. Пътят до „ хижа Здравец “, също би могъл да влезе в този лист, защото доста пловдивчани избират тази околност за отмора и с отпадането на винетки тя ще се трансформира в един от градските паркове.

„ Смятаме, че поддръжката на няколко километра повече пътна мрежа не би затруднила община Пловдив, а резултатът ще е голям. При повече самодейност разноските могат да бъдат поделени сред регионалния град и прилежащите общини в услуга на хората “, разяснява Евелин Парасков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР