Много плодове и малко сън – това е тайната на

...
Много плодове и малко сън – това е тайната на
Коментари Харесай

Много плодове и малко сън - тайната на новия рекордьор на Ком-Емине

Много плодове и малко сън – това е тайната на новия връх на ултрамаратонеца Божидар Антонов. Последното достижение за скоростно минаване пеш на маршрута Ком - Емине е на границата на човешките благоприятни условия. Божидар съумя да измине дистанцията от 590 км по билото на Стара планина за малко повече от 4 дни. Средно на денонощие той е пробягвал по към 140 км.

" Най-тежкият ми беше вторият ден - от Кашана до Партизанската ария. Не знам дали ви приказва нещо, само че едни доста съществени баири, непрекъснато нагоре-надолу, доста тежък ден ", описа пред bTV Антонов.

За сила той е разчитал главно на плодове – грозде и любеница, както и на спагети. А за сполучливото справяне с неналичието на сън споделя, че заслуга е на 5-месечните му близнаци. Роля в върха има и екипа, който го следва по трасето.

" Това ултра тичане е толкоз тежко и толкоз неща могат да се объркат от самото начало, че е толкоз непредсказуемо! Но вярвахме, тъй като го познаваме и знаем опциите му ", горделив е с достижението Мартин Стефанов.

Сега Божидар и екипът му се целят в нов връх: Ком - Емине за по-малко от 4 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР