Много пациенти се страхуваха да дойдат на преглед, а ние

...
Много пациенти се страхуваха да дойдат на преглед, а ние
Коментари Харесай

Начев: Пациенти се страхуваха да дойдат на преглед

Много пациенти се опасяваха да дойдат на обзор, а ние сме подхванали всички вероятни ограничения, с цел да сведем до най-малко риска от заразяване. Хората не трябва да се опасяват, би трябвало да свикнат, че ще живеем в условия на ковид, съобщи проф. Генчо Начев – кардиолог и началник на болница „ Св. Екатерина “ в изявление за Нова телевизия.

Той посочи и два позитивни аспекта на пандемията. Първият е, че сме осъзнали, че не сме безконечни и че можем да се разболеем. Вторият - че се е възродило желанието за подаяние.

"Благодарение на вярната тактичност и тактика на държавното управление и Щаба избегнахме ориста на други страни като Съединени американски щати, Италия и Испания. Успяхме да ограничим разпространяването на болестта. От огромно значение бяха тези хора, които бяха дисциплинирани ", сподели още Генчо Начев. Той разгласи, че поддържа решението за отбелязването на 24 май при строги епидемиологични ограничения, защото риск от заразяване към момента е налице.

"Мисля, че в точния момент се облекчиха всички ограничения, тъй като те бяха съобразени с разбор на действителната реалност. Апелирам още един път към българските жители да не не помнят, че заплахата още не е минала. Аз съм оптимист по природа. Дори коронавирусът да се завърне през есента, той ще се срещне с разполагаем имунитет в част от популацията, няма да е нов. Мисля, че до септември ще сме по-подготвени за среща с вируса, в сравнение с в този момент ", счита той и акцентира, че основаването на ваксина е близо.

Според Начев позитивното от пандемията е, че доста хора са си припомнили, че би трябвало да се съблюдава персонална хигиена.

"Първото, което съветвахме нашите пациенти, беше да не тичат към лечебните заведения, в случай че имат някакъв проблем. По този метод пазихме от една страна личния състав на болничното заведение, въпреки това - здравето на пациентите. Защото нашите пациенти са сърдечно заболели, със сърдечно-съдови болести и са по-податливи на всяка зараза ", изясни Начев. Според него, рационалното държание в сходна обстановка е да направиш всичко допустимо, с цел да опазиш близките.

Медикът обаче акцентира, че е рационално и в случай че на разположение са някакви недоволства, те да не се неглижират поради боязън от ковид. Той предлага на пациентите си да се свържат с доктор, в случай че не се усещат добре.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР