Много пъти заявихме, че християните сме дисциплинирани хора. Това пролича

...
Много пъти заявихме, че християните сме дисциплинирани хора. Това пролича
Коментари Харесай

Отец Ангел шокира цяла България с обяснението си за причестяването с една лъжичка

Много пъти декларирахме, че християните сме дисциплинирани хора. Това пролича през вчерашния ден, когато множеството миряни си останаха у дома. Въпреки че не бяха в храма, тяхната молитва бе чута. Спазихме всички отговорности, които бяха спуснати към нас, само че и по никакъв метод не нарушихме правата на вярващите.

Това сподели пред камерата на Нова телевизия отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийска света митрополия и предстоятел на античния столичен храм "Св. София - Премъдрост Божия ".

Той разяснява тематиката, за какво църквите не бяха затворени и обикновено ли е вярващите да се причестяват от една лъжичка по време на пандемия.

"Дебатът за храмовете ще продължи още дълго. Решението да не се затварят храмовете бе на страната, а не на църквата.

В страните, където бяха затворени храмове, решението отново бе на страната. Ние направихме всичко, с цел да спазим напътствията и имам вяра, че дружно ще преминем през тази покруса ", съобщи отецът.

"Църквите останах отворени, само че те бяха пусти и всички, които пристигнаха, съблюдаваха разпоредбите, с цел да не допуснем разпространяването на болестта. Църквите са пусти и през днешния ден.

Ние носим вярата в себе си и сме сигурни, че няма да се разпростани болестта. Призовахме всички християни, които се усещат отпаднали и неразположени, да не пристъпват към светото свещенодействие (причестяването с една лъжичка - бел.ред. ).

Това беше спазено и аз съм уверен, че болестта няма да пламне. Най-важно е да не се стремим към материалното струпване, а към това висшето, което е над нас ", приключи отец Ангел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР