Много пъти сме си задавали въпроса дали някъде там, в

...
Много пъти сме си задавали въпроса дали някъде там, в
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Към звездите“ с Брад Пит

Много пъти сме си задавали въпроса дали някъде там, в необозримата Вселена, съществува друга форма на живот. Многото филми, книги и разкази са наложили визия, че в случай че я има, то тя безспорно е по-развита от нас, хората, и при контакт ще ни унищожи. Разбира се, никой не може да даде безапелационен отговор на този въпрос, само че ще продължаваме да се опитваме.

Казваме това, тъй като една от тематиките в " Към звездите " (Ad Astra) е точно извънземният живот. Действието се развива в близкото бъдеще, когато в Слънчевата система съвсем няма планета, на която да не е стъпвал човешки крайник.

Клифърд Макбрайд (Томи Лий Джоунс) е астронавт, който отдава целия си живот да разбере не дали, а къде има извънземен разсъдък. Той е един от създателите на строго секретния план Лима, претрупан със задачата да изследва познатите ни (поне като имена) планети и да открие сами ли сме. За задачата, несъмнено, разполага с новаторска технология, която може да бъде доста рискова, попадне ли в неправилни ръце.
 Клифърд Макбрайд (Томи Лий Джоунс)

Клифърд Макбрайд (Томи Лий Джоунс)

Един ден галактическата му станция доближава до Нептун, където до този миг различен екипаж не е достигал. Нещо на кораба обаче се обърква и контактът с Макбрайд бива изгубен. Всички го считат за мъртъв, до момента в който един ден, 27 години по-късно, мощни електрически импулси удрят Земята.

От СПЕЙСКОМ - компанията стояща зад галактическите изследвания, позволяват, че Клифърд Макбрайд е жив и това е негово дело. Смятат, че е добра концепция да изпратят неговия наследник - Рой Макбрайд (Брад Пит), който също е астронавт и то един от най-хубавите, на задача да откри татко си.
 Снимка 443765

Не е мъчно да се досетим, че залогът е огромен, тъй като зад задачата седи и сигурността и живота на милиардите хора на Земята. Но е огромен и за Рой. Той би трябвало да се изправи против самия себе си и да не позволява грешките на татко си, макар че безконечният блян синовете да бъдат по-добри от бащите си, не го е подминал и него.

" Към звездите " е показно - още веднъж!, че Брад Пит може да влезе във всяка роля. А филмът... за него ще кажем единствено, че самият му режисьор, Джеймс Грей, се закани, че ще забележим най-реалистичното пътешестване в космоса до този миг.
 Снимка 443759

" Към звездите " демонстрира и до каква степен може да ни докара стремежът да опознаем космоса. Да имаме бази на Луната и Марс може и да звучи като фантазия за доста хора, в това число Илон Мъск, Джеф Безос и Ричард Брансън, само че в действителност ли имаме потребност от тях...

Нужно ли е да има цели генерации родени на други планети, които в никакъв случай през живота си не са стъпвали на Земята. " Към звездите " ни кара да се замислим и над тези, а и над доста други въпроси.

Премиерата на " Към звездите " е на 20 септември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР