Много пъти сме коментирали как да нормализираме отношенията на Западните

...
Много пъти сме коментирали как да нормализираме отношенията на Западните
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Отношенията с Турция са много важни за сигурността на Европа

Много пъти сме коментирали по какъв начин да възстановяваме връзките на Западните Балкани. България сподели, че се движи добре в председателството, като и оказва помощ за връзките сред страните. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Преди дни имаше среща сред Турция и Съединени американски щати. На нея се договориха нормализирането на връзките сред двете страни. За сигурността на Европа, връзките с Турция са доста значими. Поради външната граница и бежанската вълна, съседката ни е доста значима и е стратегически сътрудник. Натискът на бежанци по границите ни е намалял с 85 % ", сподели още тя.

" Стратегията за Западните Балкани и един доста сериозен документ, който ще даде вероятност за дълготрайни връзки с страните. Самият Европейски Съюз би трябвало да бъде подготвен за страните от Западните Балкани, откакто изпълнят всички критерии ", добави Захариева по тематиката за Западните Балкани.

" Нека да бъдем реалисти, доста работа, организираност и задължения би трябвало да се извършат преди присъединението им в Европейски Съюз ", приключи тематиката Екатерина Захариева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР