Много пъти сме коментирали как да нормализираме отношенията на Западните

...
Много пъти сме коментирали как да нормализираме отношенията на Западните
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Отношенията с Турция са много важни за сигурността на Европа

Много пъти сме коментирали по какъв начин да възстановяваме връзките на Западните Балкани. България сподели, че се движи добре в председателството, като и оказва помощ за връзките сред страните. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Преди дни имаше среща сред Турция и Съединени американски щати. На нея се договориха нормализирането на връзките сред двете страни. За сигурността на Европа, връзките с Турция са доста значими. Поради външната граница и бежанската вълна, съседката ни е доста значима и е стратегически сътрудник. Натискът на бежанци по границите ни е намалял с 85 % ", сподели още тя.

"Стратегията за Западните Балкани и един доста сериозен документ, който ще даде вероятност за дълготрайни връзки с страните. Самият Европейски Съюз би трябвало да бъде подготвен за страните от Западните Балкани, откакто изпълнят всички критерии ", добави Захариева по тематиката за Западните Балкани.

"Нека да бъдем реалисти, доста работа, организираност и задължения би трябвало да се извършат преди присъединението им в Европейски Съюз ", приключи тематиката Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР