Много пъти сме говорили за ранното пенсиониране, но постигането му

...
Много пъти сме говорили за ранното пенсиониране, но постигането му
Коментари Харесай

Защо да не се пенсионираме

Много пъти сме говорили за ранното пенсиониране, само че постигането му е надалеч не е елементарно. Даже множеството от хората в интернет, които непрекъснато изясняват за неговите изгоди, в действителност не престават да работят - изкарвайки пари от блогове, в които се приказва за ранното пенсиониране и по какъв начин да го реализираме. Но това е различен въпрос.

И въпреки всичко, слушайки историите им, ни става неприятно, че при нас може би това е надалеч от допустимо. Но какво, в случай че би трябвало да работим, даже и когато станем на 70 години - или даже на 80, стига здравето ни да го разрешава?

Има голям брой проучвания, които демонстрират, в случай че продължим да работим по време на " третата младост " може да спечелим доста - и не приказваме за единствено за пари.

Ето три положителни аргументи да не се пенсионираме:

Работата може да добра за нас прочувствено и физически.

Изследвания сочат, че работата дава цел на хората.

И като работим по-дълго, може да спестим повече.

 Държавите с най-ниска и с най-висока възраст за пенсиониране
Държавите с най-ниска и с най-висока възраст за пенсиониране

Темата постоянно е една от най- злободневните и дискутираните в света

Авторите на нов отчет, озаглавен " The Power of Working Longer ", показват, че " забавянето на пенсионирането с сред три и шест месеца има същия резултат върху виталния стандарт при пенсиониране като един спомагателен процентен пункт върху заплатата ни за 30 години ".

То демонстрира още, че хората, които работят по-дълго, постоянно са по-здрави - въпреки и от време на време причинно-следствената връзка да е наопаки.

Така че, в случай че не можете да се пенсионирате пищно - а даже и да можете - не чувствайте напрежение да се пенсионирате рано. " Тревата " при ранното пенсиониране не постоянно е толкоз " зелена ", колкото си мислим.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР